keskiviikko 26. elokuuta 2015

Ihan itse tehtyjä sisustustekstiilejäTämän syksyn ensimmäinen koulukurssi oli tekstiileillä sisustamisen kurssi. Tykkäsin siitä tosi paljon. Ei ole tarvinnut istua luennoilla, vaan olemme saaneet tehdä ja toteuttaa itseämme omin pikku kätösin. Lisäksi olemme tehneet kivoja opintomatkoja lähialueiden tekstiilialan yrityksiin. Huomenna on edessä vielä yksi reissupäivä mm. VM-Carpetin ja Woodnotesin tehtaanmyymälöihin. Saa nähdä pitääkö taas vähän shoppailla. ;)

Parikymppisenä ja teinarina ompelin enemmänkin, mutta nyt en enää pitkään aikaan ja ompelukone on hautautunut jonnekin käyttöullakon uumeniin. Epäilin, että taidot olisi ihan täysin ruosteessa, mutta ei nyt sentään. Tekstiilikurssin aikana muistin taas miten kivaa ompeleminen on.

Kurssi kuitenkin alkoi kuosin suunnittelulla ja seulan tekemisellä. Jos joku ei tiedä, niin seula on se "leimasin", jolla kankaita painetaan käsin. Ohjeeksi saimme, että painettavan kuvion tuli olla jollain tavalla kulttuurilähtöinen ja minä löysinkin inspiraation omaan kuviooni jostain todella vanhasta suomalaisesta tapetista. Se on mielestäni ihan minun näköinen. Tällä kuviolla painoin mm. kaksi pellavaista keittiöpyyhettä. Ne sopivat muuten tosi hyvin yhteen meidän keittiön maton kanssa.


Samalla seulalla painoin myös tyynykankaan. Ensin painoin kankaan ja sitten ompelin siitä tyynynpäällisen. Halusin vielä lisätä peruskuvion päälle hopeafoliointia, niin että siitä tulisi kuluneen näköinen. Sekin onnistui aika hyvin. Seulan aion ostaa koululta itselleni, joten voin jatkossakin halutessani painaa kotona tuota samaa kuviota. Sellaisia tuotoksia! Itse olen tosi tyytyväinen. Ainut ongelma on, että en malta käyttää noita pyyhkeitä. :) 
Ai niin! Ihan tekstiilikurssin aluksi ompelin kaksi valkoista 50x50 pellavatyynynpäällistä ja isomman pojan huoneeseen mustavalkoraidallisen lattiatyynyn. Niistä ei nyt valitettavasti ole tällä kertaa kuvia. 

Pitäiskös muuten jo vaihtaa syksyisempiä tekstiilejä?


Hyvää loppuviikkoa! <3


10 kommenttia:

 1. Kankaanpainanta on kivaa! nyt kun vauva syntyi niin en ole ehtiny niitä hommia tekemään, mutta jospa tässä taas aktivoituisi. :) Ihanat jutut oot tehny. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenna! :) Olihan se kivaa, eikä ollenkaan niin helppoa kuin olin ajatellut. Seulan tekeminen oli tosi haastavaa.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Tuntuu kivalta kun on jotain itsetehtyä ja vielä onnistuivatkin hyvin.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! :) Nyt iski käsityökärpänen. ;)

   Poista
 4. Ah, mä niin muistan ne ala-ja yläasteen kässntunneilla painetut tyynyliinat sun muut tekstiilit joita sitten vanhemmat saivat lahjaks! Se oli hauskaa puuhaa se vaikka nykyään tekniikka ja painettava kuva olisivat ihan erilaiset :)
  Nämä sinun tekemät tekstiilit ovat todella upeat ja sopivat niin hyvin teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en muista ollenkaan että olis koulussa painettu. Tai korkeintaan perunalla. :D Mutta toi seulatekniikka on vähän eri juttu. :) Kiitos Heculina!

   Poista
 5. Vau kun upeita! Mua kiinnostais teidän sohva ja rahi.. Mistähän ne on hankittu? :) Meillä on haussa tuon tyyliset, ja nuo näyttää tosi hyvälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Sohva ja rahi on ostettu Askosta. Nimeltään Gamma ja niitä valmistaa Pohjanmaan Kaluste. Ollaan tykätty. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...