lauantai 9. toukokuuta 2015

Betoniset kynttilänjalat terassillaPäätin, että tänä vuonna ei olisi tarvetta ostaa mitään uutta terassille. Mutta toisin taas kävi. Bilteman betoniset kynttilänjalat komeilevat nyt terassin pöydällä. Nämä kynttilänjalat ovat todella edullisia ja niitä on saatavilla myös korkeampina versioina. Korkeammat olivat mielestäni vielä hienompia, mutta ajattelin että meidän terden pöydälle ne olisivat ehkä liian korkeita, sillä pöydän päälle tulee tuttuun tapaan roikkumaan myös Pentikin lyhdyt.

Tilasin myös uusia istuintyynyjä, mutta niistä näette kuvia sitten kun saamme terassin muutoin kuntoon. Suunnittelin tänä vuonna laittavani terassille enimmäkseen valko-harmaita tekstiilejä ja koristeita. Yleensä siellä on ollut aika mustavalkoista, ja toki mustaa tulee olemaan jonkin verran tänäkin kesänä, sillä esim. isot ruukut ovat mustia. 

Olen saanut jälleen paljon kyselyjä talomme ulkomaalista. Sävy on Tikkurilan 568X ja se on kyllä todella hyvän sävyinen harmaa. Ainakaan minun silmääni ei sinerrä eikä ole ruskehtava.

Kaikki on vielä niin paljasta, likaista ja keskeneräistä. Terassimme on kärsinyt pahoja talvivaurioita sillä pinta suorastaan hilseilee pois. Toivottavasti ehtisin öljyämään terden ensi viikolla, mutta ensin se täytyy tietysti pestä kunnolla. Kaikki kalusteetkin ovat vielä pesemättä, joten hommia riittää ennen kuin pääsemme kunnolla nauttimaan terassistamme. Terassi on aikoinaan öljytty antrasiitinharmaalla Mestari-puuöljyllä, jota saa ainakin HongKongista. Samaa sävyä laitamme todennäköisesti tänäkin keväänä.

Tuijat ruiskutin juuri havupuubalsamilla, jonka pitäisi olla tehokas ikivihreiden elvyttäjä. Nyt vain sormet ja varpaat ristiin, että jäisivät tällä kertaa henkiin. 

Onko teillä jo terassit kunnossa?


Ihanaa viikonloppua ja paljon onnea äideille! <3

14 kommenttia:

 1. Betoni on kyllä ihana materiaali, se tuo kivaa rouheutta. Tsemppiä terassin laittoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Betoni on tosiaan mielenkiintoinen. Sisälle en voisi sitä meille kuvitella, mutta terassilla menee hyvin. :) Kohta alkaa terden öljyäminen. Huhhuh!

   Poista
 2. Kivat nuo kynttilänjalat, sopii hyvin teidän värimaailmaan, hyvälle näyttää aina Teidän terdellä Tusku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuisku! :) Oispa jo valmista terassilla, mutta vielä suurin urakka eli öljyäminen on edessä.

   Poista
 3. Betoni on kyllä niin upea materiaali. Nuo kynttilänjalat sopii teille kyllä todella hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos Laura! :) Nuo oli edullinen löytö. Betonia voisin ajatella suuremmassakin määrin meidän terdelle.

   Poista
 4. Kivannäköiset kyntilänjalat :) Ihanat tuijat :) Ei ole vielä tullut terassia laitettua kesäkuntoon mutta eiköhän tulevalla viikolla tule kuntoon kun tänne luvattu ihania lämpöisiä päiviäkin :) Iloista äitienpäivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti teillä on jo terde kunnossa. Meillä ei vielä ole, mutta pikkuhiljaa. :) Toivottavasti tällä viikolla on poutaisia päiviä, että pääsen öljyämään.

   Poista
 5. Hyvältä näyttää jo nyt, ja nuo kynttilänjalat on kyllä upeat! Samoilla sävyillä ajattelin itsekkin ulkopatiota laittaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mua houkuttelis vetää terassilaudat ihan mustaksi, mutta en taida vielä uskaltaa. Pitäiskö tänä kesänä repäistä ja laittaa jotain värikkäitä kukkia. ;) Kuitenkin taas päädyn valkoisiin. <3

   Poista
 6. Upeat kynttilänjalat, tykkään! <3 Meilläkin on terassien ja pation ehostaminen ihan vaiheessa... Jospa valmista olisi viimeistään heinäkuussa!! x)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo on kyllä kivat kynttilänjalat eikä tuuli kaada. :) Saapas nähdä tuleeko meilläkään valmista ennen juhannusta. On niin hirmuinen kiire koko ajan.

   Poista
 7. Todella ihana terassi teillä! Ja kauniit ovat myös kynttilänjalat :) Saanko kysyä mistä tuo teidän terassipöytä on hankittu..?

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...