perjantai 12. heinäkuuta 2013

Sisustuslehden kuvauksissa

Ajattelin, että ehkä teitä kiinnostaa kuulla vähän tarkemmin mitä sisustuslehden kuvauksissa tapahtuu ja miten niihin valmistaudutaan. Meidän edellinen koti, rivitalo, kuvattiin myös lehteen (Oma koti kullan kallis), ja postauksen kuvat ovatkin tästä lehtijutusta, mutta postausteksi liittyy enemmän uusimpiin Kauniit Kodit -lehden kuvauksiin. Postausta Kauniit Kodit -kuvauksista löydät myös TÄÄLTÄ.


Molemmilla kuvauskerroilla koti oli tietysti puunattu putipuhtaaksi ja jokaisen esineen paikka mietitty tarkalleen. En tiedä miettiikö muut tuollaisia, mutta minä olenkin tällainen pilkunviilaaja. Sisustuslehdissä ei olekaan tarkoitus näyttää sitä arkitodellisuutta, vaan todella paljon sliipatumpi versio siitä.  Omaa kotia paljon kuvanneena minun oli helppo ajatella ja suunnitella miltä mikäkin näyttäisi kuvissa. Kauniit Kodit -toimittajalta sain myös etukäteen hyviä vinkkejä, miten kotia voisi valmistella kuvauksia varten. Kuvauksia edeltävänä päivänä siivosin koko päivän aamusta iltaan. Onneksi sain siivouspäivänä lapset hoitoon ja itse kuvauspäivänä äitini oli vahtimassa pikkumiestä, että sain itse keskittyä kuvauksiin. 

Jo edellisellä viikolla olin tilannut kukkakaupasta valkoisia kukkia. Muita hankintoja en oikeastaan kuvauksia varten tehnyt kummallakaan kerralla. Vähän hedelmiä ja keksejä kauniisiin astioihin ja se oli siinä. Varmasti sisustusliikkeistä olisi saanut tavaroita lainaan, mutta en nähnyt tähän tarvetta. Jotenkin olisi tuntunut oudolta, jos kuvissa olisi näkynyt meille kuulumattomia tavaroita. Mutta paljonhan tuota lainaamista tehdään.


Kauniit Kodit -lehdestä meille tuli vain valokuvaaja Mikko Ala-Peijari ja haastattelu hoidettiin puhelimitse Kirsi Ahosen kanssa. Hyvin onnistui näinkin. Rivitalon kuvauksissa paikan päällä oli sekä toimittaja Tanja Virtanen että kuvaaja Katja Lösönen. Kauniit Kodit -kuvausten aikana olisin ehtinyt tehdä omia askareitani, mutta halusin seurata valokuvaajan työtä, koska harvoin saa tuollaisen huippukuvaajan omaan kotiinsa kuvaamaan. Ala-Peijarin mielestä olin stailannut huoneet hyvin, kun ei tarvinnut paljon mitään muutella eikä siirrellä. Kuvauksissa kului aikaa lähes 4 tuntia, mutta olihan näitä huoneitakin kuvattavana useampi ja välillä hörpättiin kahvit.Mukavat muistot jäi molemmista kuvauskerroista, joten voin lämpimästi suositella oman kodin kuvauttamista lehteen. Jännää ja mielenkiintoista! Ja onhan ne kuvat aivan eri tasoa kuin kotikuvaajan räpsyt. Huomasitteko jo, että Kauniit Kodit etsii uusia blogikoteja kuvattavaksi.;)

Jos kiinnostuitte näkemään vanhan kotimme kuvia enemmänkin, kannattaa kurkata postaukset TÄÄLTÄ ja TÄÄLTÄ.


Oikein mukavaa viikonloppua kaikille! :)

Minä lähden huomenna vähän juhlimaan tyttöjen kanssa. Yhtä näistä tyttösistä en olekaan nähnyt yli 1,5 vuoteen. Varmasti tulee hauska ilta! :)


-Jemina-

14 kommenttia:

 1. Hauska lukea tätä juttua "kulissien takaa". Mä aina mietin, etten ikinä voisi tarjota kotiamme kuvattavaksi, kun se on niin tavallinen, eikä siitä sais kivoja kuvia tai hyvää juttua :)

  Se on tää pohjalainen vaatimattomuus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin juuri, sitä pohojalaasta vaatimattomuutta se vain on.:)) Ja aivan varmasti teiltä saisi tosi kivoja kuvia. Kyllä ammattilaiset osaavat etsiä ne parhaimmat kuvakulmat.;)

   Poista
 2. Eihän toi olohuone näytä yhtään teidän olohuoneelta :D mitä ihmettä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Postauksen alussa on mainittu, että kuvat ovat edellisestä kodistamme. :)

   Poista
  2. No niimpäs onkin! Ja minä kun luulin lukeneeni postauksen tarkkaan... :D

   Poista
  3. :) Noh, ei aina kaikkea huomaa.:)

   Poista
 3. Kiva postaus :) Ja kaunis toi teidän entinenkin koti. <3 Mun inspiraationi sillon muinoin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se ihana koti sekin.<3 Varsinkin tuo korkea olkkari.:)

   Poista
 4. Todella mielenkiintoinen postaus, kiitos. Olin jotenkin ajatellut, että lehdestä tulisi vielä joku sisustussuunnittelija tms. tekemään viimeiset stailaukset, mutta erinomaisesti olit pärjännyt omin päin.

  Entiseen asuntoonne en olekaan tutustunut, kiitos vinkkauksesta. Olen tämän viikon aikana avannut monta kertaa uudelleen Kauniit Kodit-lehden ja tutkinut juttua lisää. On ihanaa, ettei lukemista tarvitse lopettaa lehteen, vaan voi sitten jatkaa tänne blogin puolelle. Inspiroiduin siis suuresti ja ehkä juuri siksi sain vihdoin tuon omankin blogin pystyyn. Hurjasti on opettelemista etenkin ulkoasun suhteen, mutta onhan tässä kesäloma aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina! :) Kävinkin jo uudessa blogissasi ja ihastuin heti.:)) Mahtavaa, että laitoit oman blogin pystyyn! Onnea matkaan!:)

   Poista
 5. Kiva postaus. Ihanalta näyttää teidän edellinenkin koti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marru! :) Oli se ihana koti sekin.

   Poista
 6. mistä tuon ihanan olohuoneen tapeetti on kotoisin aivan tajuttoman upea???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai se harmaa seinä? Se on tehty Tunto Hieno -struktuurimaalilla. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...