maanantai 15. huhtikuuta 2013

Peili vai ei?

Toivottavasti vielä jaksatte katsella kuvia meidän ruokapöydästä. Tarvitsen nimittäin taas apuanne ja mielipiteitänne. 

Ennen pääsiäistä jo vihjailin, että ruokapöydän seinään saattaa tulla jotain. Hankin jokin aika sitten IKEAn Ung Drill -peilin tarkoituksenani laittaa se makkariin. Sitten kokeilin peiliä myös ruokapöydän yhteyteen ja sopisi se siihenkin.

Mutta ongelmana on peilin väri. Sopiiko musta vai maalaisinko peilin valkoiseksi? Tykkään, että mustaa voi meillä olla pieninä ripauksina, mutta ehkä tuossa peilissä sitä tulisi jo vähän liikaa. Pomppaako silmään valkoisuuden keskeltä? Tällä hetkellä peilin lähettyvillä ei kovin paljon muuta mustaa ole, kuin olkkarin tv ja keittiön iso musta kello.


Peilissä on vielä tuo pahvikehys, koska en olisi muutoin saanut sitä pysymään pystyssä. En halua turhaan rei'ittää seinää, kun en ole täysin varma tuleeko peili jäämään tuohon vai ei. Olohuoneen verhotankokin on edelleen nostamatta ylemmäs. Hieman saamattomia olemme olleet.:)

Muistattehan, että musta juniorituoli ei ole jäämässä, vaan tilalle tulee valkoinen syöttötuoli. Tuon juniorituolin kanssa musta peili sopiikin hyvin.


Tässä kuvassa kehys on maalattu valkoiseksi. Pelkään tuleeko kokonaisuudesta liian romanttinen jos kehys olisi valkoinen. Ja toisaalta erottuuko se edes valkoisesta seinästä?Voisihan kehys olla myös harmaa tai jopa hopea, mutta hopeaa meillä taitaa olla jo aivan tarpeeksi. Vai mitä mieltä? Ung Drill -kehyksiä tuunataan tosi paljon spraymaaleilla. Kehys on kieltämättä upea!


 
Yksi vaihtoehto on pysyä alkuperäisessä suunnitelmassa ja laittaa Ikean peili makkariin

Ja vielä yhtenä vaihtoehtona esitän unelmaani Kartellin Francois Ghost -peiliä. Olisiko tällainen selkeälinjaisempi peili kuitenkin paras kaveri ruokailuryhmällemme?

Kysymykseni kuuluukin: peili vai ei? Mustana vai valkoisena vai jotain ihan muuta?


IKEAn peilistä tuli mieleen, että kaikki 3 kuvaani, jotka osallistuivat IKEAn Oikea koti -kuvastokilpailuun, tosiaan pääsivät mukaan Oikea Koti -kuvastoon, joka julkaistaan toukokuussa! Mahtavaa! Paljon kiitoksia kaikille kuvistani tykänneille! <3
 
Mukavaa maanantaita! :)
54 kommenttia:

 1. jos laitat peilin keittiöön niin milestäni musta olisi parempi,valkoisena hukkuu taustaansa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä vähän pelkään, että valkoinen hukkuisi seinään, mutta jotenkin tuo musta tuntuu liian mustalta. :D Kiitos mielipiteestäsi! :)

   Poista
 2. Kartell ehdottomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No samaa mieltä! :D Mutta pitää miettiä sopisiko se tällä hetkellä budjettiin. Terassikalusteiden hankintaa ym. tulossa.

   Poista
 3. Maalaisin sen harmaaksi tai hopeiseksi. Valkoisena valkoisesta seinästä ei hirveästi erotu. Mustana en laittaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaa/hopea olisi kyllä hyvä vaihtoehto. :) Kiitti!

   Poista
 4. Antaisin ääneni peilille, mutta ehdottomasti harmaana. Kartell sopii kuin nappi silmään, mutta pyörii varmaan vähän eri hinnoissakin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kartellin peiliä varten saa lisätä nollan perään.:D Mut olis se ihana! <3 Harmaana ei tosiaan olisi paha tuo Ikean peilikään.

   Poista
 5. Ung Drill peili mustana sopisi kyllä tosi hyvin tuon juniorituolin parina.
  Valkoinen saattaisi "kadota" seinään liikaa, mutta entäs oikein herkullisen harmaana? Mielestäni se olisi oikein hyvä vaihtoehto! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tosiaan sopisi juniorituolin kanssa. Höh! Mutta harmaa alkaa kuulostaa oikein hyvältä! :)) Kiitos mielipiteestäsi!

   Poista
 6. Minä olen ehdottomasti jonkin selkeälinjaisemman puolesta ja laittaisin tuon peilin palautukseen. Kartellin vaihtoehto on hyvä! Makuuhuoneessahan kannattaa sitten olla peilien kanssa varovainen, ettei Fengshui mene sekaisin, peili on sen verran voimakas elementti ;)Saattaa mm. häiritä unta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Kartell!<3 Ikean peiliä en voi enää palauttaa, joten joku paikka sille on löydyttävä.

   Olen kuullut ettei peiliä kannattaisi laittaa makkariin, mutta eipä meillä ole muutenkaan Fengshuita pahemmin noudatettu.:D Ehkä tarvis.

   Kiitos mielipiteestäsi! :)

   Poista
 7. Tuo peili on kaunis, jättäisin sen mustaksi, toki kartelli on aina kartelli. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jääköhän Kartellin peili ikuisesti kummittelemaan mieleeni, jos en sitä hanki.:D Kiitos mielipiteestäsi! :) Mukava lukea näitä.

   Poista
 8. Valkoisena! mun mielestä se tulisi just sopivasti esiin, ei liikaa mutta kuitenkin sen huomaisi. Ja olisi erilainen :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin mielestä tuo peili olisi kaikista kaunein valkoisena, mutta olispa tuo seinä harmaa. Mutta eiköhän se valkoisestakin kuitenkin erotu tarpeeksi.:) Voi peilikriisi! :D

   Poista
 9. Hieno peili, musta sopis täydellisesti valkoisena. Meillä kaikki seinäkoristeet ovat valkoisia ja erottuvat juuri sopivasti seinistä eivätkä hallitse liikaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No valkoinen on nyt eniten mielessä. :) Kiitos kun kommentoit! Kiva kuulla, että ei se valkoinen hukukkaan valkoiseen seinään.:)

   Poista
 10. Mulla oli täysin sama ongelma saman peilin kanssa :D Nyt oon tehnyt päätöksen, että valkoinen siitä tulee ja se oottelee lämpöisiä ilmoja varastossa, että pääsen ulkoilmaan maalaileen sitä.
  Kartell on tietty ihanin, mutta mä dikkailen tuon peilin koukeroita ja mallia, että kyllä se tällä kertaa vie hinta-ulkonäkö suhteessa voiton!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minne aiot peilin laittaa? Löysin samalla ihanaan blogiisi. :) Kiva kiva! :)

   Poista
  2. Loistavaa, että tykkäsit ja löysit myös tiesi sinne! Ei vielä hajuakaan mihin sen laittaisin, mutta eiköhän se paikkansa löydä :D

   Poista
 11. Minusta tuo musta peili toisi kivan säväyksen tuohon seinälle. En tiedä sitten kun juniori-tuoli lähtee pois, että onko se liian irtonainen jos lähistöllä ei ole muuta mustaa. Valkeaksi en peili ainakaan maalaisi, ehkä sitten hopea. Ympäripyöreän kommenttini antama apu taisi olla +- 0 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikista kommenteistanne on apua!:)Kiitos! Itse vain en osaa edelleenkään päättää. Mustana se tuntuu edelleen liian tummalta. Kun olen mustasta väristä ikäänkuin pyrkinyt pääsemään eroon.:D Siitä tuli yliannostus edellisessä kodissa.;)

   Poista
 12. Kinkkisen kysymyksen olit sitten kehittänyt ;)
  Tuo Ikean peili mustana on mielestäni liian hallitseva, joten jos sen haluat laittaa niin maalaisin valkoiseksi. Erottuu kyllä sopivasti valkoisesta seinästä runsautensa ansiosta.
  Kartellin peili ei ole huono vaihtoehto, saisitko vaikka kokeiluun jostain niin voisi helpottaa päätöksen tekoa? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli aika vaikee! :D

   Mustakin tuntuu, että mustana se olisi liian hallitseva. Valkoinen on aika vahvoilla nyt.:) Mies ei ole kovin innoissaan tuosta Ikean peilistä. Meillä alkaa kuulemma olla jo liiankin "koukeroista".:DD

   Kartellin peilistä edelleen haaveilen (ja se varmaan uppois miehellekin). Hyvä idea, että jos sais kotisovitukseen... :))

   Poista
 13. Kartell olis ehdottomasti paras, kaunein ja ihanin! :D :D

  Teillä on todella kaunis koti!

  Kiitos hyvästä blogista ja aurinkoista kevättä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! <3 Tämä piristi kovasti!:)

   Kartell olisi tosiaan paras, mutta ei taida nyt ihan heti onnistua sen hankinta. Niin paljon muutakin hankintaa terassille ja puutarhaan.

   Mukavaa kevättä sinullekin! :)

   Poista
 14. Kartell on kyllä ehdottomasti paras :) mutta kallishan se kyllä on. Entäs ton nyk. pelin maalaamiinen kromisprayllä? Mä olen sillä maalaillut vaikka mitä ja kivoja on tullut. Vähän piti jo toppuutella itseä tossa yhdessä vaiheessa, etten suihki sillä kaikkea :D

  Kiva, että sun kuvat pääsi oikeaan kuvastoon! Minäkin kävin äänestämässä sun kuvia. Ihaniahan ne oli, että oikein mielelläni annoin ääneni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos, kun äänestit! <3

   Ottaisin Kartellin peilin riemusta kiljuen, mutta nyt ihan heti sen hankinta ei onnistu. Täytyy tyytyä Ikeaan.:) Olen myös joskus maalannut kromimaalilla, joten sekin olisi hyvä vaihtoehto. Mutta jostain kumman syystä meinaa jo melkein tulla kromihopeaähky meidän olkkari-keittiössä.;)Helposti karkaa mopo käsistä, kun on tätä harakan vikaa.:D

   Poista
 15. Vastaukset
  1. Kiitos mielipiteestäsi!:) Samaa mieltä, mutta Kartellin hankinta täytyy valitettavasti siirtää myöhemmäksi. Harmi.

   Poista
 16. Vastaukset
  1. Eikö susta näytä, että tulis jo vähän liikaa hopeaa tuohon ruokapöytäsektorille? Kun on pöydän ja tuolien jaloissa ja valaisimessa. Muuten kyllä ehdottomasti hopea.<3 Yritän vain jo vähän toppuutella itseäni ettei ihan kaikki olisi sitä hopeaa.:DD Vaikka eihän semmosella kromi/hopeasprayllä kuitenkaan tuollaista kiiltävää hopeaa saisi eli voisi se toimiakkin.:)

   Poista
 17. Hei onnittelut kuvamenestyksestä! :)

  VastaaPoista
 18. Kinkkinen pulma :) Olen varma, että osaat ratkaista sen oikein, sillä mikään antamistasi vaihtoehdoista ei kuulosta huonolta. Kaikki on niin vaan makukysymyksiä ;) Nyt sopisi mustana kun on tuo tuoli, mutta jos se pois lähdössä, niin jotain muuta mustaa pitäisi saada kyllä tilalle tai muuten pomppaa seinästä. Minäkin yhteen kohdemakkariin kerran tämän samaisen peilin valkoiseksi maalasin :D

  Ja sitten!!! Mikä kilpailu?? Missä sua saa käydä äänestämässä??? Mahtavaa!!! :D Onnea <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi vaikee pulma!:D En osaa päättää. Mutta tosiaan mikään vaihtoehto ei ole huono.:) Mun mielestä tuo peili on valkoisena tosi kaunis.

   Se IKEAn kilpailu päättyi maaliskuun lopulla ja kaikki 3 kuvaani saivat sen verran ääniä, että pääsevät IKEAn Oikea Koti -kuvastoon. :)) Aivan huippua! Kiitos onnitteluista!:)<3

   Poista
 19. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kyllä tykkään tuosta Ikean peilistäkin, makuuni mahtuu hivenen romanttisuutta,en kuitenkaan jättäisi peiliä mustaksi, miten olisi vaalean harmaa? Onneksi sinä teet niin kuin sinusta on paras, olenkin jo aiemmin ehdottanut sitä Kartellin peiliä tuohon paikkaan.

   Poista
  2. Kyllä meillekin hieman romanttisuutta mahtuu, mutta mies alkaa jo olla eri mieltä.:D Tykkäisi vähän pelkistetymmästä eli Kartellin peili uppoaisi hänelle varmasti paremmin. Harmi, kun nyt on niin paljon muuta hankintaa, että Ghost-peili täytyy jättää vielä haavelistalle. Katsotaan nyt mihin lopulta päädyn. :)

   Poista
 20. Moi, mulla on Ung Drill kehyksenä ja se on taulukehyskollaasin keskus. Tykkään ihan sikana ja siis mustana http://2.bp.blogspot.com/-PTleb2R6UBw/UWekkvqvdHI/AAAAAAAAJ3Q/tJvRr7qBfqs/s640/dots+ja+diamond.jpg
  Jos sen maalaa valkoiseksi, se menee ihan hörsöiseksi pitsiksi joten en tykkää. Joten ehdotan tuota peiliä mustana pöydänpäähän, kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No teillä olenkin sitä kehystä ihaillut.<3 Sopii niin hyvin! Minä taas tykkäsin pikkasen hörsöisemmästäkin, mutta alkaahan sitä jo täällä ollakin.:D Kiitos mielipiteestäsi!:) Jään vielä harkitsemaan päätöstäni.;)

   Poista
 21. Valkoinen saa ehdottomasti ääneni :) Todella kaunis peili!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) Valkoinen on erittäin vahvoilla. ;)

   Poista
 22. Moi, laita nyt seinälle mustana, kun tuo musta tuolikin on vielä mukana kuvioissa ja sitten kun vaihdat valkoisen syöttötuolin, niin maalaat peilin hopeiseksi. Se olisi minun ehdotukseni!

  Tietty jäät vielä haaveilemaan siitä Kartellista ja ostat sen sitten kun sille on parempi aika. Kyllä tuolle peilille sitten hopeisena löytyy taas uusi sijoituspaikka, makkari, kodari, vaatehuone...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No samaa mietin aluksi, että annan olla hetken mustana, mutta nyt kuitenkin päätin, että maalaan sen heti, kun vaan ehdin. Mutta en vielä paljasta mikä tulee väriksi.;) Kartell jää vielä haavelistalle, mutta eiköhän senkin aika tosiaan joskus myöhemmin tule.:)

   Kiitos mielipiteestäsi!:)

   Poista
 23. en laittaisi siihen peiliä ollenkaan. joku kiva taulu ehkä. tuolle hienolle peilille löytyy varmasti paikka.

  http://hopeankimallusta.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään, että peili sopii tuohon ja päätin jo värinkin, mutta en paljasta vielä.;) Ja sopisihan tuo tosiaan melkein minne vaan. Kiitos mielipiteestäsi! :)

   Poista
 24. Päätöksen olet jo näköjään tehnyt, mutta sanonpa oman mielipiteeni.
  Peili kyllä sopii tuohon, muttei mustana eikä valkoisena. Harmaa voisi olla kiva, mutta mielenkiinnolla jään seuraamaan minkä värin olet päättänyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, maali on jo ostettu.:) Saa nähdä koska ehdin maalailla. Harmaa olisi kyllä varmasti hyvä.:)

   Poista
 25. Hei ajattelin kysyä neuvoa kun itsellä oli vähän sama pulma musta tai valkoinen. Mutta valkoiseen päädyin , että miten tämän peilin kehykset maalataan? Spray-maalillako ja pitääkö hioa tai muuta vastaava ja minkälainen spraymaali. Jos osaisit neuvoa uusavutonta olisin hyvin kiitollinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Minäkin päädyin valkoiseen.;) Ostin ensin Halpa-Hallista Maston-merkkistä kiiltävää spraymaalia ja sitä sain kulumaan melkein 2 purkkia. Ei tarvitse hioa. Maalasin 2 kerrosta, mutta vielä näyttäisi vaativan kolmannen kerroksen. Taisin suihkutella liian nopeasti ja liian läheltä, koska pinta meni vähän ryppyiseksi ja epätasaiseksi. Ostin eilen mattavalkoisen Maston-maalin ja ajattelin vielä yrittää sillä pelastaa mitä pelastettavissa on.:D Eli enpä minäkään mikään ammattilainen ole.;) Aika hankala on niihin kaikkiin koukeroihin ja väleihin sitä maalia saada. Mutta onnea matkaan!:)) Uskoisin, että melkein mikä tahansa spraymaali käy.

   Poista
 26. Voih tuo Hobbyhallin marokkohenkinen matto on aivan upea! Onko siitä kauan kun ostit sen? :) Onkohan noita vielä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huhtikuussa sen tilasin. Sitä näytti olevan enää käytävämattokoossa (80x200). Voi harmi!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...