torstai 7. helmikuuta 2013

Paritalon pohjakuva

Ajattelin, että tässä vaiheessa voisi olla aiheellista esitellä meidän kodin pohjakuva ja ulkokuva. Pohja on lähes kuvan mukainen, mutta tuulikaapin seinä ja ovi jätettiin pois. Terassia suurensimme tuonne olkkarin nurkkaan asti ja se on myös leveämpi alkupäästä.

Puolen vuoden asumisen jälkeen pohjaratkaisu on osoittautunut varsin käytännölliseksi. Tykkään, kun meidän makkarista pääsee suoraan omaan vessaan ja siitä kylppäriin. Kuvassa ei näy, että meillä on myös käyttöullakko, jonne uppoaa vähän liikaakin tavaraa.;) Ulkovarasto on lämmintä tilaa (kätevä!). Työhuoneesta on tulossa pikkuherran valtakunta.Täällä ei aina edes muista, että asumme paritalossa. Naapuritkin ovat niin huomaamattomia.=) Kyllä tässä muutama vuosi hyvin asustellaan, mutta ok-talo on silti edelleen haaveissa.<3 Niistä haaveistakin voisin joskus kertoa enemmän...

15 kommenttia:

 1. Hei, ollaan kanssa suunnittelemassa paritaloa ja pohja olisi hakusessa :) tämä näyttää aika loistavalta,monta neliötä tämä sisältää ? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä ollut toimiva pohja, en tiedä muuttaisinko mitään.=) Neliöitä on n. 95.

   Poista
 2. Kivan näkönen myös ulkoa. Me ollaan toista kierrosta rakennuttamassa uutta okt:a, samalle alueelle ku entinenki ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tää paritaloksi ihan kiva.=) Ei tietenkään ok-taloa voita.;)

   Poista
 3. Tosi kiva pohjaratkaisu. Ei ihan tavallinen paritalon pohja. Näyttää todella toimivalta. :)

  VastaaPoista
 4. Moikka! Löysin vasta äskettäin blogisi ja olen saanut sitä kautta aivan mielettömän sisustusinspiraation uuteen kotiimme. Olen siis etsiskellyt hyvää pohjaa paritalosta ja teidän pohjanne vaikuttaa varsin toimivalta. Olisikin kysellyt kukahan on rakennuttaja ja löytyykö valmista pohjaa ehkäpä netistä ja kuinka olette sitä muokkailleet? Kiitos mahtavasta blogista, päivästä voi helposti vierähtää muutamakin tunti kun vanhoja postauksia selailee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos paljon kommentistasi!:) Tästä tuli tosi hyvä mieli.:))

   Rakennuttajamme oli laihialainen Innorati Oy. Aivan uusi ja pieni yritys. Pohjakuva oli heidän oma suunnitelma tai heidän valitseman arkkitehdin eli ei valitettavasti löydy netistä. Tuohon ylläolevaan kuvaan tosiaan tehtiin sellaiset muutokset, että tuulikaapin ovi jäi pois, lisättiin käyttöullakko ja varastosta tehtiin lämmin tila. Terassia suurennettiin reilusti. Onnea omaan suunnitteluprojektiisi!:)

   Poista
 5. Pohja on tosi kiva, ja avara keittiö-olohuone, eipä ole tällaista tullut ennen vastaan !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tämä on ollut tosi toimiva ratkaisu ja viihdytään hyvin.

   Poista
 6. Näyttää tosi hienolta, tuli vaan mieleen, että poikkeaako pohja jonkun verran siitä miten te teitte, esim. kodinhoitohuoneessa molemmin puolin kaapit ja teittekö kaksi wc:tä, kuvissa näkyi myös käytävä mutta pohjakuvassa en sitä nähnyt ja vielä mietin, mistä mennään kodinhoitohuoneeseen. Kiitos jos jaksat vastailla, tässä mietimme erilaisia pohjaratkaisuja paritalolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Meidän pohja ei poikkea kovinkaan paljoa tuosta kuvasta. Khh:ssa on kaapit vain yhdellä seinällä kuten kuvassakin. Vastakkaisella seinällä olemme pitäneet hoitopöytää ja pyykinkuivaustelinettä. Kodinhoitohuoneeseen voi kulkea keittiön läpi ja kylpyhuoneesta. Eli päämakkarista pääsee myös wc:n ja kylppärin kautta kodinhoitotilaan. Meillä on 2 wc:tä kuten pohjakuvassa. Jätimme tuulikaapin väliseinän ja oven pois, joten eteinen on avarampi ja ehkä vähän käytävämäinen. :) Mutta en suosittele tuohon tuulikaappia. Menisi tosi ahtaaksi.

   Poista
 7. Heippa, nyt sekoitin toisen blogin sisäkuvia sinun pohjapiirustukseen

  VastaaPoista
 8. Voiko tällaista edes kysyä, mutta kysyn nyt kuitenkin: mitä tällaisen paritalon rakentaminen maksoi / puolikas? Haaveilen paritalosta tuttavaperheen kanssa, mutta budjetti rajallinen. En voisi myöskään itse rakentaa eli tarvin avaimet käteen -ratkaisun tai lähes ainakin.
  Rakensitteko itse? Mitä paketti maksoi? Noin edes suunnilleen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostimme asunnon avaimet käteen -periaatteella. Asunnot olivat siis yleisesti myynnissä ja me teimme kaupat siinä vaiheessa kun väliseinät oli jo levytetty. Hintapyynti oli 189000e per asunto, mutta materiaalivaihdosten vuoksi meillä meni tähän reilusti enemmän. Alueen hintataso tietysti vaikuttaa myös oleellisesti jos mietitte hintaa ja meidän koti on jo 3 vuotta vanha. :) Toivottavasti haaveenne toteutuu.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...