sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Meidän uusi koti ja viimeinen postaus


Hups! 
Yhtäkkiä kului yli 2 kuukautta edellisestä postauksesta. Paljon on tässä välissä ehtinyt tapahtua... Meidän paritalokoti on myyty ja kaksi viikkoa sitten muutimme uuteen kotiin. Ihanaa! Uudessa kodissa ei tavaroiden purkaminen ja sisustaminen lopu vielä pitkään aikaan, mutta pikkuhiljaa olemme saaneet paikkoja kuntoon. Ihmeen hyvin kaikki vanhat kalusteemmekin sopivat tänne, vaikka asunto on tyyliltään täysin erilainen kuin vanha koti. 

Meidän omakotitalo on 40-luvulla rakennettu, mutta pari vuotta sitten peruskorjattu täysin uutta vastaavaan kuntoon. Ainoastaan kivijalka, hirsiseinät, takat ja alakerran puiset peiliovet jäivät vanhasta jäljelle, mutta takatkin on kunnostettu ja hirsiseinät saaneet osittain vaaleaa sävyä pintaansa. Enpä olisi vielä jokin aika sitten uskonut, että tällaiseen hirsitaloon ihastuisin, mutta se oli rakkautta ensi silmäyksellä, kun täällä ensi kertaa kävimme asuntonäytössä.

Talo on 1,5 kerroksinen. Alakerrasta löytyy olohuone, keittiö, suuri makuuhuone (jonne tuli myös työpisteeni), erillinen wc, kodinhoitohuone, kylpyhuone ja sauna. Yläkerrasta löytyy kaksi makuuhuonetta (eli lastenhuoneet), suuri aulatila, toinen kylpyhuone, vaatehuone ja parveke. Tällainen 1,5 kerroksinen ratkaisu on meille tällä hetkellä juuri täydellinen, kun poikien huoneet ovat yläkerrassa ja aikuisten alakerrassa. Kaikilla on omaa rauhaa ja riittävästi tilaa. 

Kurkistetaanpas uuteen kotiimme kiinteistönvälittäjän myyntikuvien myötä:

Alakerrasta löytyy kaksi takkaa, toinen olohuoneesta ja toinen päämakuukuoneesta. Keittiö ja olohuone ovat avointa tilaa. 

Hyvästi valkoinen keittiö, ihanaa kun on vaihteeksi sävyä! Lasin takana on rouhea hirsiseinä, joka tekee tästä keittiöstä todella uniikin. 

Päämakuuhuoneen kahdella seinällä on jätetty hirsi näkyviin, mutta pintaan on vedetty vaalea sävy. Tämä makkari vei viimeistään minulta jalat alta. Ja se on varmasti kaksi kertaa niin suuri mitä meillä oli vanhassa kodissa.

Alakerran WC:n takaseinä on vanhaa hirsiseinää. Se on ihana!

Kodinhoitohuoneessa riittää kaappeja ja kuvan ulkopuolelle jää vielä liukuovikomero, jonne mahtui pyyhkeet ja lakanat ja paljon muuta. Kodinhoitohuoneen yhteydessä on alakerran kylpyhuone ja sauna.

Sauna on pikkuinen, mutta sitäkin persoonallisempi. Vanha muuri on vedetty tummaksi saunasuojalla. 

Yläkerrassa meillä on melko hulppea oleskelu ja tv-tila. Emme ainakaan aluksi laita telkkaria ollenkaan alakertaan. Rakastan noita kattoparruja! Valaistukseen talossa on (onneksi) panostettu todella kiitettävästi.

Yläkerran kylpyhuone on pääasiassa vain lasten käytössä. Poikien mielestä suihkukaappi on tosi hauska. 

Pojilla on yläkerrassa mukavankokoiset huoneet. Tämän pienemmän makuuhuoneen sai juniori. Kattoparrut antavat ilmettä myös poikien huoneissa.

Puutarhan kanssa riittää töitä varmasti moneksi vuodeksi, mutta ihanaa kun kasvillisuutta on paljon ja puut ja pensaat ovat suuria ja antavat näkösuojaa.

Terassilta aukeaa kauniit peltomaisemat. Pellot ympäröivät tonttimme kolmesta suunnasta. 

Esikoinenkin totesi muuton jälkeen onnellisena, että tämä on nyt se uniikki koti, jollaista me ollaan aina haluttu. Poika oli niin oikeassa. Tämä on juuri SE!


***
Tämä postauksen myötä haluan kiittää teitä kaikki rakkaita lukijoitani ja seuraajiani näistä viidestä ja puolesta vuodesta. Home White Home - blogi on tullut nyt tiensä päähän ja jatkossa puran sisustusintoani vain Instagramissa. Aika ja mielenkiinto ei tällä hetkellä riitä blogin ylläpitämiseen. Lämmin kiitos, kun olette kulkeneet kanssani tätä matkaa! Tämä on antanut minulle todella paljon ja olen tutustunut ihaniin ihmisiin bloggaamisen myötä. Jätän blogin ainakin toistaiseksi näkyville, jos joku haluaa vielä palata vanhoihin juttuihini. Mutta toivottavasti törmäillään nyt useammin Instan puolella. :)


Kiitos ja hyvää kesää! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...