keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Toivepostaus: 10-vuotiaan pojan huone

Tänään toteutan pitkästä aikaa erään toivepostauksen. Perheeseemme kuuluu 10 ja 5-vuotiaat pojat. Minulta on toivottu postauksia lastenhuoneista, varsinkin vanhemman pojan, eikä poikien huoneita toki ole piiiitkään aikaan blogissani näkynytkään. Joten kiitos postaustoiveesta! 

Tällä kertaa kurkistamme esikoisen huoneeseen, joka alkaa jo muistuttaa ison pojan huonetta. Olen päättänyt, että pojat saavat osallistua huoneidensa sisustamiseen heti, kun pystyvät toiveensa ilmaisemaan. Ja meidän 10-vuotias toki jo osaa sanoa mitä haluaa. Kirkkaanpunainen on yksi hänen lempiväreistään ja sitä on tuotu ripauksina myös huoneen sisustukseen. Punainen ei ole omia suosikkivärejäni, mutta luvattu mikä luvattu. Kirpputorilta löytynyt "puhelinkoppikaappi" ei myöskään ole sisustussuunnittelijaäidin suosikkeja, mutta kyllä siihenkin on jo silmä alkanut tottua, ja tuohan se kaivattua lisätilaa pienehköön huoneeseen. Liekö poika tullut äitiinsä, mutta huoneen järjestys vaihtuu melkein viikottain. Sänky käväisi viime vuoden aikana varmaankin jokaisella mahdollisella seinällä. Kun tulen töistä kotiin, niin ikinä ei tiedä missä järjestyksessä huone sillä kertaa on. :) Mutta tällä hetkellä näky on ovelta katsottuna tällainen.
Pari vuotta sitten Ikean parvisänky vaihtui tavalliseen 90cm leveään runkopatjaan. Apua, en ole siis sen jälkeen huoneesta mitään kuvia julkaissut. Esikoisen huoneen tekstiilit ovat pääasiassa H&M:ltä, Ikeasta ja Jyskistä. Salmiakkikuviollinen matto on Hobby Hallista ja jossain vaiheessa se oli hetken aikaa meidän ruokapöydän alla. Tauluseinän julisteet ovat pääosin Deseniolta. Ikean Ranarp-kattovalaisimen ostin pojalle joululahjaksi. Pidän siitä itsekkin todella paljon. Siinä on sopivasti vanhaa henkeä kangasjohtoineen ja messinginvärisine yksityiskohtineen. Vinkki! Valaisin on juuri nyt Ikea Family-jäsenille tarjouksessa.
Tuunasin hiljattain pojan vanhan koulupöydän DC-Fixillä. Näin pöytä sai vielä pari vuotta lisää elinaikaa. Uutta tuolia poika on myös toivonut, koska vanha alkaa jäädä pieneksi eikä kuulemma ole kovin hyvä pelituolina. Joku pehmeämpi se pitää olla. Saman dc-fixauksen koki myös mummani jäämistöstä löytynyt vanha puhelinpöytä. Nyt se toimii esikoisella tv-tasona ja on kätevä liikutella sopivaan paikkaan. 

Tehostetapetin valitsin pojan huoneeseen melkein 6-vuotta sitten, kun paritaloamme rakennettiin. Enkä ole vieläkään kyllästynyt tähän Regatta Crew-tapettiin, joka löytyi K-raudasta. Seinäkellon ostin yhdessä pojan kanssa hiljattain Jyskistä. Poika on toivonut myös uutta pöytävalaisinta ja kattovalaisimen kanssa saman sarjan Ranarp-pöytävalaisin voisi olla yksi varteenotettava vaihtoehto.

Sellainen valtakunta on meidän kymppivuotiaalla, joka muuten alkaa jo olla aikamoinen esiteini. Apua! Vertaistukea!? :))

Nuoremman pojan huoneesta on myös postaus tulossa, kunhan saan erään tori.fistä hankkimani vanhan kalusteen maalaamosta kotiin. Siitä tulee niin hieno!


Aurinkoista viikkoa! 

7 kommenttia:

 1. Hieno T:jimi. eli su poika :)

  😄

  VastaaPoista
 2. Makee huone! :) t:Minna

  VastaaPoista
 3. Hei! Ja kiitos, että postasit toiveeni! :D Todella ihana huone ja onpas kokenut muodonmuutoksen sitten viime kerran! Wau! Tästä saa hyviä vinkkejä oman 10-vuotiaan huoneeseen. Ps. Onko tuo dc-fix kalvo muuten harmaata vai heittääkö se enemmän ruskeaan? Oman poikani pöytä pitäisi myös tuunata ja arvon nyt tuon "harmaan" ja mustan kalvon välillä...

  t. Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vielä postaustoiveesta ja anteeksi, kun vastaaminen laahaa perässä. ❤ Kyllä se harmaa dc-fix on kunnon harmaa. Ei yhtään ruskehtava. Sillä saa nopeasti uuden ilmeen.

   Poista
 4. Sopii itseasiassa tosi hyvin tuo punainen turkoosin ja valkoisen kanssa! :) Tosi kivannäköinen huone. ^_^

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...