sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Syksyn uudet kuviot ja keittiötrendejä
Aiemmissa postauksissa vihjailinkin muutoksista arjessani. Aloitin nimittäin elokuussa uudessa työssä kalustesuunnittelijana Vaasan Nixi-Keittiöillä. Työnkuvani ei suuremmin muuttunut aiemmasta, vaan edelleen saan suunnitella asiakkailleni keittiöitä ja muita kodin kiintokalusteita. On ihanaa olla mukana toteuttamassa heidän keittiöunelmiaan. 

Nixi on kotimainen, etelä-pohjalainen, pitkänlinjan kalustevalmistaja. Nixin tehdas ja pääkonttori sijaitsevat Seinäjoella. Yritys on tunnettu yksilöllisyydestä, monipuolisesta mallistosta, laadukkaasta asiakaspalvelusta ja erittäin korkealaatuisista kalusteista, joita valmistetaan myös mittatilaustyönä. Nixin myymälöitä löytyy ympäri Suomen, pohjoista lukuunottamatta. 

Nixin sivuilta löytyy paljon inspiroivia keittiökuvia ja niiden siivittämänä aloinkin pohtia tämän hetken keittiötrendejä. Tässä omia havaintojani alan suuntauksista:

- Mattamusta
Mustat keittiöt olivat tänä vuonna vahvasti esillä myös Asuntomessuilla. Nixin toimittama mattamusta keittiö löytyi kohteesta Honka Ink (kuva alla). Hirsiseinän ja mustan yhdistelmä on aika vaikuttava. Ylempi kuva on viime vuoden asuntomessuilta, Seinäjoelta, kohteesta Lumiance. Mustia keittiöitä näkyi muutamia jo Seinäjoen messuilla, mutta tänä vuonna suuntaus oli päässyt kunnolla valloilleen. Silti edelleen suurin osa keittiönostajista valitsee ajattoman valkoisen. 

- Ilmavuus
Yläkaappeja ei välttämättä laiteta lainkaan. Varsinkin avoimissa keittiö-olohuoneratkaisuissa korostuu keittiön huonekalumaisuus ja huomaamattomuus. Keittiö halutaan häivyttää taustalle. Yläkaapit voi korvata komeroseinällä ja/tai avohyllyillä. Astiankuivauskaapin ei ole pakko olla seinällä, vaan sen voi sijoittaa myös laatikostoon. 


- Puupinnat
Puu(viilu)ovia yhdistellään nyt valkoisten tai tummien ovien kanssa. Varsinkin tammi on suosittu materiaali joko sävytettynä tai sellaisenaan. Mustaksi sävytetty tammiviiluovi on nyt erityisen ajankohtainen. Massiivipuiset työtasot ovat myös kasvattaneet suosiotaan. 
- Mattapinnat
Mattapinnat ovat vieneet jalansijaa korkeakiiltoiselta. Kiiltäville pinnoille on toki aina oma paikkansa ja kannattajakuntansa. Tällä hetkellä vallalla olevaan kodikkaaseen ja maanläheiseen sisustustyyliin mattapinta sopii paremmin. 

- Vetimettömyys
Vetimettömyys on ollut jo pitkään pinnalla ja jatkaa edelleen voittokulkuaan. Nixin valikoimista löytyy upea Miranda-mallisto, jossa vetimettömyys on toteutettu oven viistereunalla ja runkoon kiinnitetyllä metallilistalla (kuva alla). Listan saa myös maalattuna oviväriin. 
- Komeroseinät 
Keittiössä voi olla kokonainen seinä täynnä korkeaa komeroa. Ovien takaa löytyy integroituja kodinkoneita, apteekkarinkaappi, aamiaiskaappi tai sisälaatikollisia komeroja. Komeroseinän pariksi sopii pitkä saareke. Tällaisia kokonaisuuksi näki myös paljon asuntomessukeittiöissä tänä vuonna. 


- Aamiaiskaapit
Aamiaiskaapit ovat hurmanneet suomalaiset käytännöllisyydellään. Tämä arjen monitoimikeskus kätkee sisäänsä esimerkiksi mikron, kahvinkeittimen, leivänpaahtimen ja muut aamiaistarpeet. Kaiken saa kätevästi piiloon ovien taakse ja keittiön yleisilme pysyy siistinä, kun tavarat ovat poissa tasoilta. Nixin aamiaiskaapissa ovet saa liu'utettua rungon sisään.  
- Integroitavat liesituulettimet 
Avoimissa tilaratkaisuissa perinteinen kattoon kiinnitetty saareketuuletin voi olla näköesteenä. Liesituulettimen voi integroida saarekkeeseen tai kattoon. Seinätuulettimista löytyy myös yläkaappiin integroitavia versioita. Näin yläkaappilinja pysyy ehjänä ja yhtenäisenä. Myös kaikki muut kodinkoneet halutaan mieluusti integroida. 
- Klassiset keittiöt
Itse olen aivan hullaantunut Nixin klassiseen Huvila- (kuva alla) ja massiivipuiseen Kartano-mallistoon (alin kuva). Jos nyt laittaisimme uutta kotia ja keittiötä, niin mahdollisesti (riippuen talon arkkitehtuurista) päätyisin tähän Kirsi Valannin suunnittelemaan Huvila-keittiöön joko vaaleanharmaana tai murretussa valkoisen sävyssä. Huvila-malliston ajattomuus, laadukkuus, romanttisuus ja monet pienet yksityiskohdat kiehtovat minua. Huvila-keittiö on myös aivan ihana tummissa sävyissä. 


- Yksilöllisyys
Ehkä tärkein suuntaus keittiösuunnittelussa on yksilöllisyyden korostaminen. Kaikista keittiöistä ei tarvitse löytyä samoja varusteita, vaan kannattaa miettiä omia mieltymyksiä ja tottumuksia. 


Kuvat: nixi.fi


Tuleeko sinulle mieleen vielä jotain muita keittiötrendejä? Entä millainen olisi sinun unelmakeittiösi?

Tervetuloa Vaasan Nixille! 
Myymälämme löytyy osoitteesta Rauhankatu 22


***
Kiitos vielä kerran kaikille Siluettiverstaan arvontaan osallistuneille! Onnellinen voittaja on Hanna Tuominen. Olen ollut voittajaan yhteydessä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...