sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Sinisiä unia Mäihä Luston makuuhuoneessa

Joko olette käyneet Seinäjoen Asuntomessuilla vai onko inspiraatiomatka vielä edessä? Minulla on vielä kattavampi messukierros tekemättä, mutta muutamissa kohteissahan pääsin käymään jo aiemmin keväällä bloggaajapäivän aikana. Ensimmäisen messuviikon aikana ehdin tavata muutaman blogini lukijankin puukerrostalo Mäihässä ja niistä kohtaamisista jäi tosi hyvä mieli. Mukavaa, kun tulitte sanomaan, että luette blogiani. Kiitos teille! <3

Haluan esitellä yhden suunnittelukohteeni, eli messukohteen nro 4 Mäihä Lusto, vähän tarkemmin. Tässä ensimmäisessä postauksessa esittelen kohteen makuuhuoneen. Mäihä Lusto sijaitsee messualueen ainoassa kerrostalossa, Lakea Oy:n rakennuttamassa puukerrostalo Mäihässä. Mäihä Lusto on sisustettu kuvitteellisille asukkaille, moderneille isovanhemmille, jotka muuttavat maalta kaupunkiin. Pintamateriaaleihin en päässyt vaikuttamaan, vaan ne ovat neutraalin vaaleat ja ajattomat kaikissa Mäihän huoneistoissa. Karelian tammiparketit, Topi-Keittiön puukuviolliset (saarni) vaatekomeronovet ja massiivipuiset CLT-katot antavat huoneistolle oman tunnelmansa. 

Valitsin makuuhuoneen kalusteisiin ja tekstiileihin sinisiä sävyjä, koska tummansininen on ihanan rauhoittava, suomalaisten ikisuosikki makuuhuoneessa, ja tällä hetkellä myös todella trendikäs väri.
Kaikki Mäihä Luston makuuhuoneen kalusteet saimme lainaan Topeekan Kalusteelta Kauhajoelta. Topeekan Kalusteella on myös omaa huonekalutuotantoa ja heiltä saa mm. sängynpäädyt ja päätypenkin omilla mitoilla ja lähes millä huonekalukankaalla tai nahalla tahansa, napeilla tai ilman nappeja. Unicon jenkkisänky on ihanan muhkea ja Puulonin valmistamat mustat tarjoiluvaunu/sivupöydät sopivat myös yöpöydiksi. Artekin Aalto 69-tuoli on upea klassikko. Kaikki makuuhuoneen kalusteet ovat kotimaisia. Kaunis öljyvärimaalaus on Nina G. Nahkalan teos.
Svenssonin verhoissa on kiva liukuväri. Svenssonin kankaita saa Sisustussuunnittelu Mäkelä & Roosilta. Ylellisen tummansininen Satine-matto on VM-Carpetin uutuus. Lähes kaikki petauksen tekstiilit löytyivät Lennolilta. Päiväpeite on nimeltään Fuuga ja koristetyynyistä löytyy mm. Karla, Kansas ja Theo. Asuntomessukohteista löytyviä Lennolin tuotteita pääsee katsomaan ja ostamaan täällä.

Pehmeä mohairtorkku on kauhavalaisen Lankavan mallityö. Materiaalit torkkupeittoon löytyy Lankavan myymälästä tai verkkokaupasta ja heiltä saa myös ilmaiset työohjeet. Lankavalla ja Lennolilla on myyntipisteet Asuntomessujen sisustushallissa. 

Valkoinen lammasvälly on työkaverini ja tekstiilimuotoilija Henna Mantereen valmistama. Henna on suunnitellut ja valmistanut myös herkän kauniit Frost-valaisimet, jotka näyttävät paperilta, mutta ovatkin sulatettua muovia. Frost-valaisimia valmistaa nykyään Innolux ja niitä saa myös meiltä Sisustussuunnittelu Mäkelä & Roosilta.
Mäihä Luston piensisustustuotteita löysin Zicosilta. Zico´s on sisustusliike verkossa ja kivijalkamyymälä löytyy Kurikasta. Makuuhuoneessa Zicosin tuotteista on esillä ruusukuviollinen tuikkukuppi ja Skandinaviskin tuoksukynttilä. Kaikki muu rekvisiitta on minun omaani tai lainassa vanhemmiltani. 
Olen tosi tyytyväinen, miten paljon pystyin hyödyntämään kotimaisia ja varsinkin paikallisten eteläpohjalaisten yritysten tuotteita Mäihä Luston sisustamisessa. 

Kiitos kaikille upeille yhteistyökumppaneille! Erityiskiitos Lakea Oy:lle yhteistyöstä!

Messukohteiden sisustaminen oli iso ja antoisa urakka. Nyt lomailen ja lataan akkuja pari viikkoa. Viimeisellä messuviikolla olen taas joitakin päiviä paikalla Mäihässä. 
Nähdään Asuntomessuilla! :)


2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...