perjantai 22. tammikuuta 2016

Ennakkokatsaus Seinäjoen AsuntomessuilleAsuntomessut järjestetään Seinäjoella ensi kesänä 8.7.-7.8.2016. Viime lauantaina tunsin itseni etuoikeutetuksi. Meidät Blogivaasan sisustusbloggaajat ja eteläpohjalaiset SObloggaajat kutsuttiin kurkistamaan rakenteilla olevaan Pruukinrannan Asuntomessualueeseen. Mielenkiintoinen parituntinen vierähti messualueella herkkujen äärellä ja kollegojen hyvässä seurassa sekä tietysti upeita taloja ihastellen.

Pruukinrannan messualue sijaitsee Kyrkösjärven tekojärven ja monipuolisten ulkoilu- ja harrastusmahdollisuuksien äärellä. Messualueelle nousee 34 omakotitaloa, joista yksi on paritalo. Talot sijoittuvat messualueelle korttelipihoittain, joista jokaisella on omat erityispiirteensä mm. värityksen suhteen. Seinäjoen Asuntomessuille on myös rakenteilla puukerrostalo Mäihä, jonka suunnitteluun on otettu ideoita omakotiasumisesta. Lisäksi pohjalaistalokortteli tulee olemaan näkemisen arvoinen kokonaisuus. Pohjalaistalokorttelin talot ovat kaksikerroksisia, pohjalaistyylisiä, mutta moderneja.

Kierroksemme käynnistyi Talo Nixin suojissa. Talo Nixi on tulevien messujen ainut kokonaan pitkästä puutavarasta rakennettu omakotitalo. Messukierroksemme puuhanaisina häärivät Villa Bohemian-blogin Hanna ja Siskonpaneelisopan Tiina. Ihanat herkut ja lasilliset kuohuvaa meille tarjosi Rakennusliike Sarkoa, joka rakentaa Talo Nixiä yhteistyössä rakentajaperheen kanssa. Seinäjoen Asuntomessujen projektipäällikkö Kirsi Joensuu kävi myös kertomassa bloggaajille alueesta ja messujen teemoista. 

Ja kyllä meitä niin hemmoteltiin! Saimme vielä mukaamme tuotepussukat, joista paljastui mm. Lapuan Kankureiden laadukas keittiöpyyhe, LuinSpan unelmanpehmeä (siis uskomattoman pehmeä!) käsipyyhe ja Rakennusliike Sarkoan valmistama rouhea sisustushenkari. Iso kiitos kaikille osapuolille! Villa Bohemian -blogissa on muuten meneillään arvonta samanlaisesta tuotepaketista. Kannattaa käydä osallistumassa.
Talo Nixissä oli myös esillä Keltaisen keinutuolin Virpi Mäkisen upeita tauluja, joihin ihastuin kovasti. 
Kaikki bloggaajat saivat tuotepussukassa Virpin kauniit printtikuvat. Kiitos kiitos!Kierroksen seuraava kohde oli Talo Nuuka, joka on ekologinen GreenBuild-puupassiivitalo. Talo Nuukan seinät on eristetty selluvillalla ja sisustuskin toteutetaan mahdollisimman pitkälti puuta ja muita ekologisia materiaaleja hyödyntäen. Mielenkiintoinen kohde!

Kolmas messukohteemme oli suloinen kuin karkki! Vaaleanpunainen Ainoakoti Jekku on sinkkunaisen yksikerroksinen omakotitalo. Tämä kohde oli jo täysin valmis ja kalustettu ja sisustettu odottamaan kesän messuja. Esittelen Ainoakoti Jekun teille runsaiden kuvien kera ensi viikolla. Uskon, että tykkäätte.

Kartanomallinen Villa Tango vaikuttaa aika lailla unelmataloltani. Villa Tango on näyttävä Fortekivitalo, jonka laajoilta kattoterasseilta on hienot näkymät Kyrkösjärvelle. Mielenkiinnolla odotan tuleeko myös talon sisustus noudattelemaan kartanotyyliä.

Kaksi viimeistä kohdettamme, Koria ja Kaarna ovat yksikerroksisia Kastelli-taloja. Näissä taloissa oli hyvä fiilis ja pystyin helposti kuvittelemaan meidän perheen asumaan tällaisessa modernissa yksikerroksisessa kodissa. Korian eritasoratkaisu ja näkymät metsäiselle takapihalle miellyttivät minua kovasti.


Muita komeita taloja kierroksemme varrelta.

Ensi kesää ja messuja odotellessa! 
Onneksi me asuntomessubloggaajat pääsemme uudelle messukierrokselle vähän keväämmällä. Näin meille on lupailtu ja innolla odotan. 


Kivaa viikonloppua! :)

6 kommenttia:

 1. Ai miten mukava olis päästä nuille messuille ensi kesänä! <3 lupaavalta vaikuttaa, upeita taloja rakentuu alueelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun lähdet sit vaan messuille ja Etelä-Pohjanmaan lakeuksille. :) Ehkä törmätään siellä. ;)

   Poista
 2. Meillä oli kyllä hieno päivä vaikka lunta tuiskutti ja pakkanen paukkui. Iso kiitos osanottajille!

  VastaaPoista
 3. Kiva, kun kävitte pyörähtämässä tulevassa naapurustossamme! 😊 Ensi kesä jännittää jo melkoisesti, mutta eiköhän me ja muut olla valmiita silloin, kun ensimmäiset messuvieraat tulevat porteista sisään 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännää kyllä on! Mutta niin mahtavaa kun messut on Sjoella. Innolla odotan myös teidän talon näkemistä. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...