perjantai 24. heinäkuuta 2015

Ikean Ingatorp-ruokapöytä meille?

Ikeassa se ajatus iski. 
Käväisin alkuviikosta siskoni ja esikoisen kanssa Tampereen Ikeassa. Ostokseni jäivät melko vähäisiksi, mutta yhden (mielestäni loistavan) idean sain. Olen jo pitkään haaveillut 6-hengen ruokapöydästä, mutta kulkureitit menisivät liian ahtaiksi, jos suuremman pöydän hankkisimme. Kesäkuussa pojan synttäreillä taas harmittelin, kun vieraille oli niin vähän istumapaikkoja ja varsinkin pöytäpaikkoja. Mutta mitäs jos ruokapöytä olisikin jatkettava! Arkena se saisi olla 4-hengen pöytänä ja vieraita varten sen voisi aina pidentää. Oispa kätevää! 

Ikeassa sitten törmäsin kauniiseen Ingatorp-pöytään. Ihme kun en ole koskaan aiemmin siihen kiinnittänyt huomiota. Pöytä on aika romanttinen, mutta toisaalta ihanan klassinen. Olenkin jo pitkään ihaillut vähän koristeellisempia ruokapöytiä. Ingatorpin saa tosiaan pidennettyä 6-hengen pöydäksi, ja plussaa on, että 4-hengen pöydäksi lyhennetyssä Ingatorpissa on yhtenäinen pöytälevy ja jatkopala kiinnitetäänkin pöydän päähän. En tykkää pidennettävistä pöydistä juuri sen takia, kun ne ovat yleensä aina keskeltä halki. 

Mitäs sanotte jos romanttisen Ingatorpin yhdistäisi meidän kirkkaiden Igloo-tuolien kanssa?
Ingatorp-kuvat lainattu IKEA

Googlettelin kuvia Ingatorpista ja huomasin, että pöytä näyttää todella hyvältä myös modernimpien tuolien kanssa. Se sopii siis monenlaiseen ympäristöön. Pöydän hintakin on todella edullinen. 

Meidän nykyinen Ikean Torsby-ruokapöytä on palvellut uskollisesti jo viisi vuotta ja edelleen se on todella hyvässä kunnossa ja mieluinen. Tykkään mm. pöydän siroudesta ja helppohoitoisuudesta. Suosittelen Torsbyä lämpimästi lapsiperheisiin. Naarmut eivät näy eikä pöytä säikähdä koviakaan otteita. Suuremman pöydän kaipuu ja vaihtelunhalu nyt kuitenkin saivat minut haaveilemaan Ingatorpista tai jostain vastaavasta. Aiemmin haaveilin korkeakiiltoisesta, paksujalkaisesta, valkoisesta pöydästä, mutta se haave on jäänyt. Olen huomannut että ruokapöytätrendit ovat muutenkin kallistuneet sirompaan suuntaan.
Mieheni ensireaktio Ingatorp-ruokapöydästä oli, että se on liian romanttinen. Jos hän ei innostu pöydästä, niin sitten se jäänee haaveeksi. Minuakin vielä hieman mietityttää tuo (liiallinen?) romanttisuus, mutta toisaalta kaikki meidän muut kalusteet ovat tosi moderneja ja kulmikkaita, joten pöytä toisi kivaa kontrastia avoimeen olohuone-ruokailutilaan. Toki ruokailuryhmästä tulisi sitten melko romanttinen, kun peili ja piensisustustavarat ovat koristeellisia.


Onko teillä kokemuksia jatkettavasta Ingatorp-ruokapöydästä?


Iloista viikonloppua! :)

12 kommenttia:

 1. Tosi kaunis tuo Ingatorp-ruokapöytä, sopisi hyvin teidän tuolien kanssa ja mielestäni ei ole yhtään liian romanttinen,
  täältä kyllä-ääni pöydälle :)
  -T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes! :)) Kiitos kyllä-äänestä. Alan koko ajan enemmän ja enemmän innostua tuosta pöydästä. <3

   Poista
 2. En tiedä tuliko aiempi kommentti mutta: näen tuon pöydän rustiikissa, maalaisromanttisessa ympäristössä ehkä enemmän kuin modernissa? On kyllä todella kaunis :) hämääkä kuva vai onko pöytä hieman luonnon valkoinen? Mielestäni teille sopisi paremmin täysin kirkas kova valkoinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :) Minä tykkään sekoitella tyylejä ja siksi näen että pöytä sopisi meille hyvin. Modernin ja romanttisen tyylin sekoitus on mun juttu. :) Netistä löysin kuvan jossa pöytä oli yhdistetty mm. Vitran DSR-tuolien kanssa ja sopi hienosti. <3 Makuasioita tietysti. Ensimmäisessä kuvassa pöytä tosiaan näyttää luonnonvalkoiselta, mutta minun mielestä oli livenä kyllä valkoisempi.

   Poista
 3. Kaunis pöytä valinta, minä tykkään :) Mukavaa viikonloppua ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin. :)) <3 Kivaa uutta viikkoa!

   Poista
 4. Tuo Ingatorp on myös pyöreänä ja senkin saa jatkettua. Minusta se näyttää aika kivalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se pyöreäkin nätti, mutta sitä en ollenkaa näe meidän kodissa. Jotenkin miellän sen paljon romanttisemmaksi kuin tuon suorakulmaisen. :)

   Poista
 5. Meillä on tuo kyseinen pöytä, eikä tosiaan ole noin keltaisen näköinen luonnossa mitä kuvassa..
  Ihanan siro :)
  Sopisi kyllä teidänkin sisustukseenne, eikä noihin tuoleihin yhdistettynä olisi lainkaan liian " romanttinen".
  Toisi päinvastoin vähän lisää pehmeyttä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentista! :) Tämä rohkaisi minua entisestään. ;) En saa pöytää mielestäni.

   Poista
 6. Ehdottomasti hyvä valinta ! Käy varmasti hyvin koko tilan kokonaisuuden kanssa :) Nyt rohkeasti vain vaihtamaan pöytä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielipiteestäsi! :) Nyt pitäis vaan päästä Ikeaan. Kova into olisi kyllä vaihtaa pöytää. Toivottavasti ennen joulua toteutuu.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...