torstai 10. heinäkuuta 2014

Kesäinen haaste

Sain mukavan kesäisen haasteen Live & Home -blogista. Kiitos siitä! :) Tässä haasteessa tulee vastata puutarha/kesä-aiheisiin kysymyksiin.


1. Mikä on pihasi paras paikka?

Iso terassimme on parasta ja varsinkin tykkään tästä kuvan pienestä nurkkauksesta, jossa istumme usein miehen kanssa iltaisin kun lapset nukkuu. Nurkkauksen kalusteet ovat jo vanhat eikä enää niin mieluiset, mutta ilta-aurinko paistaa sinne tosi ihanasti. Tuosta on tullut myös suosittu vilvoittelupaikka saunan jälkeen. 

Kauniit jasmiinit toin mökiltä. Niiden kukinta oli juuri alkamassa. Upeita! Näitä voisi laittaa omaan pihaankin.

2. Millainen on sinun ihana kesäpäiväsi?

Ihanimmat kesäpäivät vietämme yleensä appivanhempieni mökillä. Ensin päivä auringossa meren rannalla ja sitten illalla saunomista ja mukavaa yhdessäoloa. Lasten leikkejä ja riemua on ihana seurata.

Terassibileet aikuisten kesken ovat myös aina välillä tervetullutta vaihtelua. Meiltä puuttuu vielä grilli, sillä grillaamme yleensä vain mökillä, enkä itse edes oikein ole grilliruuan ystävä. Jonku pienen grillin ajattelimme kuitenkin hankkia. Pallogrilli riittäisi minulle ihan hyvin. Sille tulee kuitenkin olemaan niin vähän käyttöä. Pallogrillejäkin saa näkyään valkoisina. ;)
3. Onko sinulla jokin erikoinen tai erityinen taito? Viherpeukalo? 

Viherpeukaloni on vielä kadoksissa, vaikka viime aikoina olenkin hieman enemmän ollut kiinnostunut puutarhanhoidosta ja yrittänyt perehtyä sen saloihin. Silti siitä tuskin koskaan tulee minulle mitään kovin rakasta harrastusta. Mutta koskaan ei saisi sanoa ei koskaan. Minä tykkään enemmän laittaa ja somistaa terassia. 

Viherpeukalon puuttumisesta todistaa ruukkutuijien kuolema talven jälkeen. Vaihdoimme ne juuri uusiin. Ilmeisesti tuijat eivät oikein menesty talven yli noissa ruukuissa ja meillä ei ole niille mitään talvisäilytyspaikkaa eli pakkasessa joutuvat raukat olemaan. Taitaa juuret jäätyä. Vai olisiko teillä jokin muu selitys tuijiemme poismenolle?
4. Mitä värejä suosit sisustuksessa ja mitä pihalla?

Valkoista ja valkoista. Musta ja harmaa kulkevat mukana mausteena. Monenlaisia värikokeiluja on tullut tehtyä, mutta aina tuo tuttu ja turvallinen väripaletti on se paras ja mieluisin. 

Yleensä laitan vain valkoisia kesäkukkia, mutta tänä vuonna meillä oli etukuistilla roosat hortensiat. Väripilkut sisustukseen ja terassille tuonkin mieluiten juuri kukilla. Laitoin etukuistin hortensiat juuri pois, kun alkoivat olla jo niin kärsineen näköiset. Kestivät sentään toukokuun alkupuolelta näihin päiviin saakka. Terassin valkoiset hortensiatkin ovat jo parhaat päivänsä nähneet, mutta ne menevät vielä. Terassimme on vähän turhan paahteinen paikka hortensioille.
5. Lempikasvisi? 

Kaikki valkoiset kukat ovat suosikkejani. Ulkokukista esim. hortensiat, marketta ja pioni, jonka kasvattamista haluaisin kokeilla. Tykkään kovasti myös timanttituijista. 
Toivoisin, etttä näihin kesäkysymyksiin vastaisi myös ihanat leidit seuraavista blogeista:Aurinkoisia kesäpäiviä kaikille lukijoilleni! Nyt nautitaan! :)


16 kommenttia:

 1. Tuijat yleensä kestää hyvin talven suomessa, mutta eivät välttämättä ruukussa. Tuijat tulis myös suojata keväällä auringolta etteivät pala karrelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoimme suojat keväällä, mutta ehkä vähän liian myöhään. :/

   Poista
 2. Meillä on ollut sama tuija ruukussa monta vuotta kesät talvet, nyt tätä kevättä se ei kestänyt. Eräs tuttavani arveli syyksi kuivuutta ja pitää varmasti paikkaansa, en muistanut kastella sitä nyt keväällä ollenkaan, sadeveden lisäksi. Tuija vaatii keväästä lähtien kyllä säännöllistä kastelua ja kevätaurinko on toinen joka taisi olla tuijamme tuho. Monethan peittelee tuijan syksyllä ja ottaa vasta kesällä peitteen pois. Minä en ole sitä tehnyt ja hyvin on menneinä vuosina pärjätty. Veikkaan että veden vähyys ja ankarat auringon säteet on saattaneet olla teidänkin tuijan kohtalo.. :/ -MS

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Voi kurjuus, että teidän tuijalle kävi sama kohtalo. Enpäs minäkään tosiaan muistanut kastella ja tuskin tuossa ruukussa riittää sitä kosteutta kovin pitkälle talven jälkeen. Kevätkin oli niin vähäsateinen. :/ Olen kyllä niin onneton noiden kasvien kanssa. :))

   Poista
 3. Aivan ihania kuvia ja kiva kesäinen haaste :))!

  Mukavia kesäpäiviä sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos S! :) Toivottavasti kuumia kesäpäiviä riittää vielä pitkälle.

   Poista
 4. Oooi, ihania kesäkuvia ja teidän terassi näyttää todella viihtyisältä! :)

  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista! :) Kurkkasin blogiisi ja piti heti liittyä lukijaksi. Näytti niin kiinnostavalta. :) Mukavaa alkavaa viikkoa! <3

   Poista
 5. Aivan ihanat kuvat ja kyllä tuo teidän terde on yksi kauneimmista mitä koskaan olen nähnyt ja jasmiinit tuoksuu <3......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Voi kiitos! <3 Tämä oli päivän piristys. :))

   Poista
 6. Meille sanottiin Plantagenissa viime syksynä kun ostimme ruukkutuijia, että ne kyllä kestävät vihreinä talven yli, mutta eivät ole hengissä. Meidänkin tuijat siis menivät ihan ruskeiksi keväällä, mutta osasimme sitä Platagenin tietojen pohjalta odottaakin. Siinä ei siis suojaukset ja kastelutkaan oikein auta. Toki kastelimme syksyllä pakkasten tuloon asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! :( Höh. Kiitos tiedosta! Ei sitten varmaan voi mitään. Täytyy ostaa joka vuosi uudet tuijat, kun ne näyttää niin kivalta ruukuissa.

   Poista
  2. Hei, meillä on tuijat säilyneet useamman vuoden. Ovat ruukuissa ulko-oven luona. En ole kertaakaan suojannut niitä. Syy: näyttävät suojattuna rumilta. Aloitan katselun heti kun kevät aurinko alkaa paistaa maaliskuussa. Siinä kai säilymisen salaisuus.

   Poista
  3. Kiitos vinkistä! :) Täytyy yrittää muistaa tuo kastelu ensi keväänä. :))

   Poista
 7. Voi, onpa suloinen kesähaaste! Kiitos, tartun tähän kyllä heti kun menohuiskeet vähänkin rauhoittuu! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kiva! :) Toteuta jos/kun ehdit. <3

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...