sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Unelmieni koti

Pääsin ilokseni mukaan Indiedaysin ja K-raudan Kodin unelmia -kampanjaan, jossa bloggaajat paljastavat oman kotiin liittyvän unelmansa. Olen joskus kertonut, että ennen kuin päätimme ostaa tämän nykyisen paritalokodin, meillä oli tontti varattuna ja talon rakentaminen tähtäimessä. Talohaaveet eivät ole kadonneet minnekään, vaan nostavat aina välillä päätään ja varsinkin näin keväisin. 


K-raudan talokirjoja onkin viime päivinä tullut selattua ahkerasti. Ensin listasin tärkeimmät toiveet/vaatimuksemme ok-talon suhteen:

2-kerroksinen, moderni, valkoinen puutalo (pulpettikatto)
muuttovalmis tai sisustusvalmis
4 makuuhuonetta
isot ikkunat
vanhempien makuuhuone alakerrassa tai muutoin erillään 
olohuone ylös asti auki
olohuone ja keittiö avointa tilaa
paljon säilytystilaa
iso(t) terassi(t)
iso kylpyhuone (poreammeella)
yläkerrassa aula tv:n katselua ja pelailua varten

Todennäköisesti valitsisimme muuttovalmiin tai sisustusvalmiin talon. Sisustusvalmis olisi varmasti meille parempi, niin voisimme valita kaikki sisustusmateriaalit oman makumme mukaan. Ja jonkin verran pystyisimme itsekin tekemään pintatöitä (maalaus, tapetointi). Yksi vaihtoehto olisi hankkia rakennuttaja, jonka kanssa pystyisi joustavasti sopimaan kaikesta. Onneksi täällä maalla on hyvin (isoja) tontteja tarjolla eikä kaavamääräykset ole kovin rajoittavia. Melkein voi ensin katsoa mieluisan talomallin ja sitten etsiä sille sopivan tontin.

K-raudan talomallistoista löytyi muutama erittäin varteenotettava vaihtoehto.Kotitalo Kehrä

5 h + k + khh + sauna + aula + tekninen tila

huoneistoala 146 m2
kerrosala 168 m2
Kehrä vastaa todella hyvin toiveitamme. Voin kuvitella miten upea tuo korkea olkkari olisi ja yläkertaan veisi lasikaiteelliset portaat...

Ainoa Hetki 164

5 h + k + khh + sauna + tekninen tila
huoneistoala 136,0 m2
kerrosala 164,0 m2
Ulkonäöltään Ainoa Hetki 164 on ehkä hieman liian perinteinen, mutta pohjaratkaisu vastaa lähes täydellisesti toiveitamme. Säilytystilaa tosin on melko vähän.

Omatalo 176K-13

5h + k + khh + sauna + tekninen tila
huoneistoala 155 m2
kerrosala 176+32 m2
Tämä malli on tyyliltään eniten sitä mistä tykkäämme. Tyylikkään moderni talo ja varsinkin rapattuna olisi upea.


Jos kuitenkin päätyisimme 1-kerroksiseen malliin, niin se voisi olla tämän tyyppinen:

Ainoa Tempo 157

4 h + k + khh + sauna + tekninen tila
huoneistoala 134,0 m2 
kerrosala 157,0 m2Tämä täytyisi saada ilman autokatosta, koska meille tulisi erillinen autotalli. Mallista puuttuu myös se neljäs makkari, mutta muuten tosi kiva. Yksikerroksiseen taloon haluaisimme ehdottomasti pulpettikaton, mutta kaksikerroksisessa menisi harjakattokin.Mitäs tykkäätte näistä talomalleista?

Samalla kun haaveilen unelmatalostani en tietenkään voi olla jo suunnittelematta uuden kodin sisustusta. Kävin perjantaina nappaamassa K-raudasta muutaman näytepalan tapeteista, joita voisin ajatella unelmieni taloon. K-raudassa on muuten todella hyvä tapettivalikoima. Suoraan hyllystäkin löytyy tosi hyviä vaihtoehtoja. Lähes kaikki nykyisen ja edellisen kotimme tapetit hankittiin sieltä. Erityisesti tykkään K-raudan edustamista Eco-tapeteista.Valkoinen pitsikuvioinen tapetti on kaunis. Tämä sopisi ihanasti makkariin. Musta tekstitapetti olisi kiva vaikka työhuoneeseen. Tai miksei myös romanttisempi ruusutapetti. 

Sisustuksen suhteen unelmataloni noudattelisi hyvin pitkälle samaa linjaa mitä meillä on tässä paritalokodissa. Eli valkoista, valkoista ja valkoista. Valkoisesta saarekkeellisesta keittiöstä ja valkoisesta lattiasta en ainakaan kovin helposti luopuisi.
Heinäkuussa tulee täyteen 2 vuotta paritalokodissa, mutta todennäköisesti jatkamme tässä vielä ainakin seuraavat pari vuotta. Olemme muuttaneet viime vuosina niin useasti, että nyt voisi vähän rauhoittua ja hengähtää. Mutta koskaan ei tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja talokuume on melko vaarallinen "tauti". Onneksi unelmointi ei maksa mitään.


Sellaisia olivat minun haaveeni, entä sinun? 
Käy osallistumassa K-raudan Facebook-sivuilla ”Mistä unelmoit kotonasi” -lukijakilpailuun. Kilpailun palkintoina jaetaan viisi kappaletta sadan euron lahjakortteja K-rautaan. Kilpailu on voimassa 10.3.-16.4.2014.


Ihanaa uutta viikkoa! <3

-Jemina-


(Talo- ja pohjakuvat lainattu: K-rauta)

27 kommenttia:

 1. En voi kun haaveilla omakotitalosta. Tietäisin kyllä heti mitä haluaisin. Huoneet yhdessä kerroksessa, korkea katto ja keittiä/olkkari samaa avaraa tilaa jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauan varmasti minäkin saan talosta vielä haaveilla, mutta toivo elää, että joskus se olisi todellisuutta. :) Tosi hyvältä kuulostaa haaveesi.

   Poista
 2. Meillä on menossa rakennusaika ja teemme juuri noin keittiön ja olohuoneen katon, korotettuna. Me saimme myös suunnitella talon itse alusta loppuun. Talostamme tulee noin 110-neliöinen, mustavalkoinen ok-talo pulpettikatolla ;) suosittelen kyllä rakentamista, varsinkin jos mies on rakentaja :) Meillä ei kylläkään ole vielä lapsia, joten ehkä "helpompaa" se rakentaminen :) ps. Kiitos tapettivinkistä, pitää varmaan käydä k-raudassa tapetit vilkaisemassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä raksailuun! :) Hyvältä kuulostaa. Meillä minä olen enempi rakentaja kuin mies. ;) Siksi muuttovalmis olis meille paras vaihtoehto. Lasten takia myöskään ei haluis alkaa raksalla kovin paljon aikaa viettämään. Mutta katsotaan... :)

   Poista
 3. Ihania unelmia. Kyllä joo tietäisi nyt viiden omakotitalossa asutun vuoden jälkeen tarkelleen mitä haluaisi. Tai oikeastaan olen pääpiirteissään tosi tyytyväinen, mutta eteiseen ja kodinhoitohuoneeseen triplamäärä neliöitä, kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neliöitä saisi varmasti "hukattua" vähä joka puolelle, mutta olen samaa mieltä, että kodarissa ja eteisessä niitä kyllä kaipaa ja tarvii. Teillä on ihana koti. :)

   Poista
 4. Täälläkin haaveillaan omakotitalosta.. toivottavasti lähivuosina tämä haave toteutuu ainakin tarkoitus olisi tässä vuoden sisään alkaa tonttia etsimään ja rakentamaan.. haaveilen juuri tuollaisesta valkoisesta tai harmaasta modernista pulpettikattoisesta talosta. Täällä pk seudulla tonttien hinnat on vain pirun kalliita.. taitaa olla että pakko muuttaa vähän "syrjäisemmäksi" täältä. vaikka unelma olisi asua espoossa. talon rakennamme itse ja sukulaisten avulla. tosin jos rahaa olisi niin ottaisimme muuttovalmiin :) mutta aina on ihana haaveilla eikös <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti haaveenne toteutuu. :) Valkoinen pulpettikattoinen talo olis niin unelma. <3 Meillä ei taidot eikä aika riittäisi omin voimin rakentaa, joten muuttovalmis on oikeastaan ainut vaihtoehto. Eikä olla vielä varmoja pysytäänkö täällä maalla vai haluttaisko rakentaa johonkin lähikaupunkiin. Pohjanmaalta emme kuitenkaan poistu. :) Siellä pääkaupunkiseudulla onkin ihan eri hintataso. Huh!

   Poista
 5. Tosi ihania unelmia! Mulla kanssa haaveissa rakennuttaa joskus vielä omakotitalo (nytkin siis jo asutaan omakotitalossa, muttei itse tehdyssä/suunnitellussa)♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Oishan se itse suunniteltu/rakennettu talo aina paras ja mieluisin, mutta teillä on nyt jo ihana koti. <3 Niin meilläkin. :)) Viihdytään hyvin.

   Poista
 6. Hyvin samantapaiset unelmat ne on ruudun tälläkin puolella unelmien talon suhteen, ihanat tapetit olit löytänyt, tuo pitsitapetti ja tekstitapetti kolahtivat minuunkin. yhdellä sanalla sanottuna minunkin unelmataloni /-kotini on valkoinen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on niin samanlainen maku, kuten ollaan monta kertaa todettu. :)) Pitsitapetti on aivan ihana. Harmi ettei ole mitään seinää, johon sitä vois lätkiä. ;)

   Poista
 7. sulla kun on tuo sinun seuraamasi blogit.siellä aikasemmin oli joitakin kivoja pikku blogeja (olen seurannut listaasi melko kauan) niin nyt niitä on kadonnut. Eli (kävi mielessä) oletko osallistunut heidän arvoontaan ja liittynyt lukijaksi, mutta arvonnan päätyttä..et enää seuraakkaan..vai miksi poistunut..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä muista, että olisin muita blogeja poistellut kuin lopetettuja. Enkä tapaa liittyä lukijaksi pelkästään arvonnan takia. :) Hmmm... mitähän blogeja sieltä olisi kadonnut. Tuossa lukulistalla ei edes ole kaikki blogit, joihin olen rekisteröitynyt lukijaksi. En ole ehtinyt kaikkia lisäillä. Niitä on niin paljon enkä valitettavasti enää, nyt kun palasin työelämään, edes ehdi seuraamaan puoliakaan. :/

   Poista
 8. Noissa malleissa oli tosi kivoja juttuja, ja eka talo näyttää muutenkin ihanalta! Meilläkin piti olla tonttikaupat allekirjoitusta vaille valmiit, mutta myyjä menikin myymään selän takana toiselle :(. Harmittaa vieläkin toooosi paljon, täällä Jyväskylässä kun ei oikein ole hyviä tontteja tarjolla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Olipas tyly tonttimyyjä. Toivottavasti löydätte vielä paremman. :) Tuo eka talomalli on kokonaisuutena munkin suosikki. <3

   Poista
 9. Tuo toivelista on kuin omaa käsialaa... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, kiva! :) Toivottavasti joskus edes puolet toiveistani toteutuu. ;)

   Poista
 10. Seitsemän vuotta omassa talossa enkä päivääkään vaihtais pois! :)

  VastaaPoista
 11. Teidän toiveiden talo on hyvin samanlainen kuin meidän, kaikki nuo mitä aluksi listasit kävisi meillekin! Tällä hetkellä ollaan suunniteltu yksitasoista ja hyvin budjetilla rajattua, mutta toivottavasti saatais joskus toteuttaa juurikin tuon tyyppinen talo. Tai jokin talo ylipäätänsä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksitasoinen olisi varmasti hyvä vaihtoehto, käytännöllisempi ja kustannuksiltaan järkevämpi. Paitsi jos tekee oikein monimuotoisen 1-tasoisen, niin silloin 2-kerroksinen saattaa jopa olla edullisempi. Näin olen ymmärtänyt, mutta asiantuntija en ole. :)) Samaa mieltä, että saispa edes jonkun talon, joka olisi ihan oma ja itse suunniteltu. <3

   Poista
 12. Kyllä muuttovalmiiseenkin kotiin voi valita kaiken itse. Me olemme rakennuttaneet kaksi muuttovalmista "avaimet käteen" taloa. Kannustalon 2004 ja nyt Sievitalon 2013. Toki talofirmoila on oltava joku vakiomallisto pintamateriaaleille yms, koska muuten ei voisi asettaa muuttovalmis hintaa. Nykyisessä Sievitalossamme taitaa yhtä tapettia lukuunottamatta olla kaikki ns. vakiomalliston ulkopuolelta ja olkkarin tapetit ostin Englannista. Pohja on muokattu ihan kokonaan omien toiveiden mukaiseksi ja ikkunoiden, ovien, seinien yms kokoja ja paikkoja muuteltu yms. Sama oli kannustalossamme. Tottakai hinta nousee näin aika korkeaksi ja sisustusvalmiina + tekemällä loput itse säästää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :) Tämä oli hyvää tietoa. Mutta tosiaan hinta saattaa nousta aika pilviin, jos lähes kaiken ottaa vakiomalliston ulkopuolelta. V.2012 saimme tarjouksen mm. Design Talolta ja muokkasimme mallia aika paljon. Siinä jo huomasi, että se perushinta ei todellakaan toteudu lähellekään, jos vähäkin haluaa erikoisempaa.

   Poista
 13. Aivan ihana tuo pitsi tapetti!! Satutko muistamaan sen nimeä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä onkin tuota tapettia pari rullaa odottamassa inspistä. ;) Olisi tarkoitus laittaa sitä makkariin. Se on nimeltään Collection for walls classic Black Lace. <3

   Poista
 14. Ihanaa!! Kiitos :) !!!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...