perjantai 13. joulukuuta 2013

Lukijoiden rakkaat jouluperinteetJouluisen poroarvonnan yhteydessä kyselin teiltä rakkaita jouluperinteitänne. Kiitos kun jaoitte niitä kanssani! Tein perinteistänne pienen yhteenvedon ja laskeskelin suosituimmat. Otin tähän myös muutaman esimerkkikommentin.

Tässä tulee Home White Homen lukijoiden jouluperinteiden Top 3:


1. Yhdessäolo perheen kanssa
Selkeästi teille lukijoille tärkein ja rakkain jouluperinne on yhdessäolo perheen ja läheisten kanssa. 

Tanja H kommentoi näin: 
Minulle tärkeintä on rakkaat muistot täydellisestä perhejoulusta. Kaikki muu on turhaa, ainoastaan se merkitsee että saa viettää juhlan rakkaimpien ihmisten kanssa.


2. Jouluruoka
Lähes yhtä tärkeä perinne teille on jouluruoka ja varmasti perhe ja jouluruokailu kuuluvatkin läheisesti yhteen.

Rinna kommentoi:
 Paras jouluperinne meillä on kyllä se kun joulupäivän aamuna menemme mummun ja paapan luokse syömään kunnon jouluruokaa. On kaikki mahdolliset ruoat ja juomat ja jälkkärit. Nykyään kaikki ei taida olla itse tehtyjä enää, mutta ei haittaa kun hyvää on.


3. Haudoilla käyminen
Haudoilla käymistä te pidätte myös rakkaana perinteenä ja monilla se aloittaa rauhoittumisen joulun viettoon.

 Tiina Lempeän kommentti:
Jouluna on tärkeintä viettää aikaa perheen parissa sekä käydä täältä jo pois lähteneiden haudoilla sytyttämässä kynttilä. Niin ja ei saa unohtaa mummoja ja vaareja jotka asuvat vanhainkodissa, muistakaa käydä tervehtimässä myös heitä <3


Muita lähes yhtä tärkeitä perinteitä lukijoilleni on mm. kuusen koristelu, joulusauna, joulupukki ja yleisesti joulun tunnelmasta ja rauhasta nauttiminen. Mainitsemisen arvoisia kivoja perinteitä oli myös esim. Joulupukin kuumalinja ja Samu Sirkan joulutervehdyksen katsominen.


Omat jouluperinteeni ovat lähes nuo samat. Tärkeintä minullekin on se kiireetön yhdessäolo perheen kanssa, johon lasken myös vanhempani, sisarukseni ja mummoni ja miehen perheen. Joulun kohokohta on kokoontua aattoiltana vanhempieni luo syömään ja odottamaan joulupukkia. Jouluruokailu on myös tärkeä jouluperinne ja ehkä kolmantena sitten se joulupukki, koska se on lapsille niin tärkeää ja heidän iloa ja jännitystä on niin mukava seurata.

Joulukirkko ja haudoilla käyminen ovat olleet aiemmin suuremmassa roolissa joulunvietossani. Nyt lasten ollessa pieniä ei vain joka paikkaan ehdi. Haluamme käydä aattona myös miehen vanhempien luona, joten jostain täytyy tinkiä. Panostamme sitten enemmän tuohon kaikkein tärkeimpään perinteeseen eli yhdessäoloon perheen kanssa.

Allekirjoitan myös tämän tiiti66:n kommentin:
Ei ehkä tärkein, mutta erityisen tärkeä perinne on aatonaaton ilta valvomisineen, lahjapakkaamisineen ja kinkun paistoineen. Kaikki kiva vasta tulossa ja kiire ja hössötys ohi...Pakko vain todeta, että kyllä suomalainen joulu on ihana! <3

Kuvissa esiintyy uuden uutukainen Kartell Dune-tarjottimeni. Se sopii niin kauniisti yhteen Kastehelmien ja Kivien kanssa. <3 Näyttää kuin olisivat jään päällä.


Ihanan rauhallista viikonloppua ja hyvää Lucianpäivää! :)


P.S. Huomenna tai ylihuomenna laitan kuvia valkoisesta kuusestamme.

8 kommenttia:

 1. Ihania perinteitä, ja mukavasti ne olet koonnut yhteen. Allekirjoitan tuon aatonaaton illan puuhastelut - se on parasta koko joulussa! Tunnelmallista Lucianpäivää myöskin sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit! :) Aatonaaton illassa on kyllä ihan oma tunnelmansa. <3 Ihanaa joulun odotusta teille!

   Poista
 2. Ihanan blogin löysin sattumalta -ja tänne jään :)
  Iiittalan tuikut ovat kauniita ja ajattomia - Go Suomi Go :)
  Mukavaa Lucian päivää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa! Jää toki! :) Iittalan tuikut ovat tosiaan erittäin upeita. <3

   Poista
 3. Ihana postaus. Dune on vaan upea, itsekin tykkään siitä tosi paljon ja se on niin monikäyttöine, koristeena ja tarjoiluvatina ja tietenkin tarjottimena :) Nuo utuiset tuikutkin on upeita, mulla on vaan kirkkaita, ihania kuvia!! Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuisku! :) Dunelle löytyy tosiaan monta käytökohdetta. <3 Ihanaa, että sain sen vihdoin. :) Rentoa sunnuntaita! Taas hieman kesti tämä kommentteihin vastaaminen.

   Poista
 4. Ihana postaus. Tuli ihan joulufiilis näitä lueskellessa. Allekirjoitan täysin tuon viimeisen kommentin aatonaaton illasta. Se on ehkä paras hetki joulussa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi mukavaa, että tykkäsit postauksesta. Tätä oli kiva tehdä. :) Aatonaaton ilta on tosiaan joulun parhaita hetkiä. <3

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...