torstai 21. marraskuuta 2013

Kynttiläillallisella Fondiksessa

Vihjasin jo Blogiperiaatteeni -postauksessa hieman erilaisesta yhteistyökuviosta, johon mieheni kanssa molemmat pääsisimme osallistumaan. Saimme Vaasalaiset bloggarit -Facebookryhmän kautta mahdollisuuden kokeilla ravintolakriitikon elämää. Vaasalainen ravintola Fondis tarjosi meille kolmen ruokalajin illallisen ja halusi rehellisen mielipiteemme annoksista. 

Fondis sijaitsee Vaasan tori laidalla ja toimii päivisin myös suosittuna lounasravintolana. Se on itse asiassa yksi työpaikkamme lounasravintoloista, mutta minulle työlounaat ovat tällä hetkellä melko kaukainen asia. Oli ihanaa arjen luksusta, kun pääsimme miehen kanssa kahdestaan illalliselle keskellä viikkoa. Pojat vietiin hoitoon miehen vanhemmille. Fondiksen kokki oli valinnut ruuat etukäteen ja me saimme vain istua pöytään ja nauttia. Hieman tuotti vaikeuksia muistaa kuvata annoksen ensin, ennen kuin ne katosivat parempiin suihin.

Annokset olivat sekä maukkaita että todella kauniin näköisiä. Minun annokseni olivat kasvisruokaa, jota Fondiksen listalla on aika suppeasti. Pääsimme myös jututtamaan kokki Juunas Laaxoa. Hän kertoi, että he pyrkivät jatkossa uudistamaan menun n. 3-4 kertaa vuodessa. He tekevät kaikki annosten raaka-aineet itse näkkileivästä ja jäätelöstä lähtien. Tällä hetkellä Fondiksen menu on kotimaisiin ja pohjoismaisiin raaka-aineisiin painottuva. 




Alkuruoka:

Alkupalaksi saimme molempien herkkua eli patonkia ja valkosipulivoita. Minulle tarjoiltiin lisäksi maa-artisokkakeittoa parmesankekseillä. Annokseen kuuluu normaalisti myös kampasimpukat. Pidin keitosta todella paljon. Se oli ihanan kermaista ja hieman makeaa.




Mieheni M söi alkuruokana kylmäsavulohta rieskaan käärittynä ja maustettuna tillimajoneesilla ja sitruskreemillä. M piti annoksesta kovasti ja tykkäsi, kun lohi ei ollut liian suolaista vaan suolaisuutta sai itse säätää sormisuolalla.




Pääruoka:

Minun pääruokani oli juureksia filotaikinaan käärittynä ja vuohenjuustolla kruunattuna. Lisukkeena oli ohrattoa paahdetuilla porkkanoilla ja punajuurilla. Tämä oli maistuva annos, mutta jos menisin ravintolaan normaalina asiakkaana, niin ehkä kaipaisin ainakin toisen kasvisruokavaihtoehdon lisää.




M sai pääruuaksi hirveä eli lihamurekkeeseen käärittyä hirvenvasan sisäfilettä makean riistakastikkeen ja perunaconfitin kera. Hänen kommenttinsa olivat: "Suuhunsopivaa, mutta ei liian voimakas riistan maku, hyvää". M piti annoskokoa alkupalojen jälkeen syötyny hieman liian suurena. Kuulimme, että annos oli alunperin ollutkin hieman pienempi, mutta asiakkaat olivat toivoneet siitä suurempaa.



Jälkiruoka:

 Jälkiruuaksi saimme kaksi erilaista annosta, joita vuorotellen maistelimme. Itse pidin enemmän porkkanakakusta valkosuklaakreemillä ja appelsiinisorbetilla. Miehen makuun oli turkinpippuri-salmiakkisemifreddo lakritsa-limekastikkeella. Annokset katosivat hyvin nopeasti lautasilta.



 


Kuvasin teitä varten myös hieman Fondiksen tumman tunnelmallista sisustusta.




En usko, että meidän kannattaa alaa vaihtaa ravintolakriitikoiksi, mutta oli tämä todella mielenkiintoinen kokemus. Pakko vielä kehua, että Fondiksen tarjoilija osasi suositella minulle todella hyvää verdejo-rypäleistä tehtyä Aura-valkoviiniä. Se sopi loistavasti ainakin kasvisruuan kanssa.


Herahtiki vesi kielelle? 
Onko Fondis kenties sinulle tuttu paikka?


Iso kiitos Fondikselle mahtavista ruuista ja kivasta illasta! 


Fondis
Hovioikeudenpuistikko 15, 65100 Vaasa 
 puh./tel. 020 7345 400
Pöytävarauksen voi tehdä myös netissä.


(Postaus on tehty yhteistyössä ravintola Fondiksen kanssa.)

24 kommenttia:

  1. Voi - ihana yhteistyökuvio;)
    Ja kyllä - herahti vesi kielelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Tämä oli tosi kiva juttu ja herkulliset ruuat. :)

      Poista
  2. Sama täällä. Nälkä tuli. Ja muuten mielenkiinnolla luin koko jutun, vaikka Vaasa ei ole lähellä eikä muutenkaan tule siellä käytyä. Joten kiva postaus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saga, kiva että jaksoit lukea! :) Olihan tämä vähän erilainen postaus.

      Poista
  3. Arvaa mitä - mä en ole koskaan käynyt syömässä Fondiksessa. :D Näyttää hyvältä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho! :) Kyllä se minun mielestäni kannattaa käydä testaamassa. ;)

      Poista
  4. Kiitos palautteesta ja tosi kiva kuulla että nautitte illastanne meillä. Huippu homma :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellenne! :) Tämä oli mukavan erilainen "projekti". :) Tulemme varmasti uudelleen.

      Poista
  5. voi miten herkullisen näköisiä annoksia :p Tuonne pitää joskus päästä miehen kanssa syömään :) Tosin taitaa jäädä haaveeksi kun on aikas pitkä matka sinne :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ehkä vaikka joskus kesälomamatkalla tulette Vaasaan. :) Vaasa on tosi kaunis kesäkaupunki.

      Poista
  6. Niin nolo myöntää, mutta mä en oo koskaan ollu Fondiksessa.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :)) Sen puutteen voi helposti korjata. ;) Emme mekään ole tuota ala carte puolta monestikkaan testanneet, kun tulee tosiaan työlounailla käytyä siellä. Huippuhyvä salaattipöytä muuten lounasaikaan!

      Poista
    2. Oon myös kuullu, että Fondiksen lauantai-brunssi on ihan huikee!

      Poista
    3. Ahaa! Sehän pitäis kans kokeilla. :)

      Poista
  7. En tienny että luen vaasalaista blogia :D
    Aah semifreddo!<3 niin parasta! Tuosta teidän annoksesta puuttuu tosin hienot kastikeraidat lautaselta! :o
    Pakko kyllä sanoa että tämmöselle nuorelle joka ei mitään erikoisuuksia syö niin ruokalistalla oli vaan 1 ruoka jonka voisin tilata mutta olipa se sitte ainaki erittäin hyvää, kellarin erikoinen vai mikä sen nimi oli<3
    Ehkä joku perus amarillo on enemmän mun paikka:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa et lue vaasalaista blogia. ;)) Siihen bloggariryhmään pääsi mukaan myös lähikuntalaiset (Mustasaari, Laihia, Vähäkyrö). Itsekkin olen aika rajoittunut syömisteni suhteen, joten tosiaan kaipaisin ainakin toista kasvisvaihtoehtoa listalle. Amarillo on tullut aika tutuksi ja Pancho Villa. :)

      Poista
    2. No lähellä ne on silti! :D En oo siis itekkään vaasasta..

      Poista
    3. Niin on. :) Että melkein voi vaasalaiseksi sanoa.

      Poista
  8. Upealle kuulostaa ja näyttää, olen hirvenlihan suuri ystävä ja tuo keittokin jäi kutkuttelemaan makuhermoja, jälkiruoista nyt puhumattakaan :) Vaasa on ihana kaupunki, harmi kun niin harvoin tulee siellä käytyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä upeita annoksia! :) Mieskään ei monesti ole hirveä syönyt, mutta näytti se maistuvan hänelle. ;) Vaasa on kiva kesäkaupunki.

      Poista
  9. No johan oli ihanan näköiset annokset. Haettiin just kamuille Fondiksen lahjakortti kihlalahjaksi. Toivottavasti saavat myös mahansa täyteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi hyvä lahjaidea! :) Varmasti saavat vastinetta sille.

      Poista
  10. Aivan ihana yhteistyö ja herrrkullisen näköisiä ruokia :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli tosi mukavan erilainen yhteistyö. :) Kiva, että mieskin pääsi mukaan.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...