sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Verhokriisi (jälleen)

Stockmannilta tilaamani silkkiverhot tulivat. Ovathan ne kauniit, mutta en ole varma sävystä. Taitettu valkoinen oli huomattavasti kermaisempi kuin oletin. Muiden blogikuvissa verhot näyttävät paljon valkoisemmilta. En osaa tehdä päätöstä pidänkö vai palautanko. Taidan välillä olla vähän liiankin tarkka sävyistä. Meillä on niin tosi valkoista, että jotenkin verhot pomppaavat silmääni. Tykkään myös kovasti vanhoista valkoisista Jotexin halppisverhoista ja ompelijalla teettämistäni harmaista taftiverhoista. Niitä en pystyisi käyttämään yhdessä silkkiverhojen kanssa. Olohuoneen tapettiin silkkiverhot sopivat hienosti, mutta entä kokonaisuuteen... Kuvissa silkit tosiaan näyttävät valkoisemmilta, mutta yritin ottaa sellaisia kuvia joissa sävy näkyisi parhaiten. 

Eron huomaa ainakin kun verhoja vertaa lattian ja tv-tason sävyyn. Lisäksi luulin että pärjäisin aluksi kahdella silkkiverholla ja kolmannen voisin tilata myöhemmin, mutta jos aion silkit pitää, niin kolmaskin täytyisi heti hankkia. Ei tuohon ikkunoiden keskelle sovi mikään muu, koska vanhat luonnonvalkoiset verhonikin ovat paljon valkoisemmat näihin verrattuna. Sohvammekaan ei ole aivan kirkkaanvalkoinen ja siihenkin verrattuna silkkiverhot kellertää. Tässä vertailun vuoksi kuvia vanhoista verhoista:


Mieskin sanoo minua leikillisesti hulluksi verhonaiseksi, kun aina soudan ja huopaan näiden verhojen kanssa. :D Viimeksi keväällä oli suurempi verhokriisi. Silkkiverhoista olen haaveillut jo pitkään ja uskoin, että ne olisivat monivuotinen sijoitus. Nyt on tosi epävarma olo näiden kanssa. Pitäisikö jatkaa vanhoilla verhoilla ja hankkia jossain vaiheessa valkoisemmat silkkiverhot? Eilen Lennolin tehtaanmyymälästä sain näytepalan heidän valkoisesta silkistään, mutta ei sekään näytä oikeastaan sen valkoisemmalta kuin Stockan silkitkään. Huoh!

Taitaa olla vielä pää pyörällä eilisestä shoppailusta, kun kehitin verhoistakin taas melkoisen ongelman. Auttakaa hullua verhonaista!!! :))


Ja hei! Enää 2 kirjautunutta lukijaa puuttuu, niin voin laittaa arvonnan käyntiin. Tervetuloa uudet lukijat! :)


69 kommenttia:

 1. Jos et kerta ole täysin varma niin silloin kannattaa palauttaa, useimmiten asia vaivaa aina niin kovaa että jää sitte käyttämättä. Mun mielestä molempi parempi kun en oo niin tarkka säyjen kans. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa. Päätin palauttaa silkit. En usko, että sopeutuisin niihin. :)) Kiitos mielipiteestäsi!:)

   Poista
 2. Hyvältä ne näyttää, ainakin kuvissa. Mutta jos sua epäilyttää vähänkin, niin silloin palauttaisin. Jos mua epäilyttää vähänkin niin silloin en osta. Toimii ainakin mulla. :) Jos jokin ei ole täydellinen niin se jää harmittamaan ja tavara jää mulla kaapin pohjalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä hyvä nyrkkisääntö: jos yhtään epäilyttää niin älä osta. :)) Kyllä se niin on! Olisin vain niin kovasti halunnut, että ne olis olleet täydelliset meille.

   Poista
 3. Yllätyin kuinka paljon verhot taittavat kermaan.. :/ Täällä liputetaan vanhojen verhojen puolesta, joten palauttaisin nuo ja jos vaikka ne lennolin silkkiverhot olisivat sitten hyvät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kermainen sävy oli tosiaan suuri yllätys, vaikka toki tiesin, että eivät ole puhtaanvalkoiset. Kiitos mielipiteestäsi!:)

   Poista
 4. Musta noi valkoiset silkkiverhot on just ihanat ja pehmentävät tilan muita valkoisen sävyjä sopivasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tuokin! :) En vain uskoa, että mun silmä tottuu niihin. :/ Haluaisin, että tuon hintaluokan verhot olis täydelliset eikä nämä olleet. Höh!

   Poista
 5. Itse tykkäsin noista vanhoista enemmän. Ja suna silittäisin nuo uudet noista vekeistä eka pois ja laittaisin sit vasta ikkunaan ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, toki olisin silittänyt, mutta nyt vain kokeilin ennen ostopäätöstä. Kiitos mielipiteestäsi! :)

   Poista
 6. Noi verhot on kyllä jännät, olen huomannut, että ne näyttävät eri valaistuksessa ihan eri värisiltä. Mutta elävä pintahan juuri on silkin suola. Päätin kuitenkin, että mua se ei häiritse, joten silkkiverhoilla mennään meillä :) Yleisesti tykkään niistä tosi paljon, mutta jos väri häiritsee niin kannattaa miettiä tarkkaan. Olipa taas diplomaattinen kommentti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä ne näyttää niiiin ihanilta! <3 Mutta itselle ei tullut sellaista WAU-fiilistä mitä odotin. :( Täytyy jatkaa täydellisten verhojen etsintää.

   Poista
 7. Hei, olen uusi blogisi seuraaja. Kuinka voin kirjautua? Minulle nämä blogi maailman jutut ovat vielä vähän tutustumisessa : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Tervetuloa lukijaksi!:) Kirjautumiseen tarvitset Google-tunnukset esim. jos sinulla on ennestään gmail-sähköposti niin niillä samoilla tunnuksilla pääset tuosta oikean reunan Lukijat-painikkeesta kirjautumaan. Tai jos tunnuksia ei ole ennestään, niin ne voi samalla itselleen luoda. :)

   Poista
 8. Mä palauttaisin verhot, jos olisin noin epävarma niiden sopivuudesta. Kyllä ne oikean sävyiset tulee jossain vaiheessa vastaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa. :) Täytyy jatkaa täydellisten verhojen etsintää. En usko, että sopeutuisin tuohon kellertävään sävyyn.

   Poista
 9. Ainakin kuvien perusteella nuo silkkiverhot näyttävät ihan hyviltä, mutta jos sävy häiritsee niin palautat ja jatkat etsimistä :) Entiseen asuntoon etsin valkoisia silkkiverhoja ja voin kokemuksesta sanoa, että "valkoisten" verhojen löytäminen on hankalaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä hankalaa! Valkoisen sävyjä on varmaan miljoona.=P Kuvissa nuo tosiaan näyttävätkin ihan ok:lta, mutta palautukseen menee.

   Poista
 10. Minä kyllä jättäisin nämä uudet silkit! Kuvissa ainakin näyttää hyvältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvissa näyttävät tosiaan ihan hyviltä, mutta en taida sopeutua tuohon kellertävään sävyyn, vaikka niin kovasti haluaisin, että nämä olis meille täydelliset. Kiitos mielipiteestäsi!:)

   Poista
 11. Minä ehkä kallistuisin vanhoihin. Sitten olis hyvä satsata TÄYDELLISIIN silkkeihin, jos sellaiset tulee pian vastaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne tulee vastaan.:) Siihen asti pärjään paremmin kuin hyvin vanhoilla. :))

   Poista
 12. Minun silmääni ne vanhat näyttivät paremmalta:) Kun kerran tuon verran kermaa kuitenkin noissa uusissa näkyy vaikka kauniit ovatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat ovat nyt takaisin ikkunassa! Ai että näyttävät hyviltä! :D Mutta jatkan täydellisten silkkiverhojen etsintää. Kiitos mielipiteestäsi!:)

   Poista
 13. Kuvissa näyttää kyllä hyviltä nuo silkkiverhot, ja minä kyllä pitäisin ne :P Mutta niinkuin tässä on monet sanoneetkin niin jos vähänkään mietityttää niin kannattaa palauttaa! Ei ole kuitenkaan mistään halvoista verhoista kyse niin jos ne ei täysin miellytä itseä, rahat ja verhot menee vaan hukkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko ne on palauttaa vaikka kirpaseekin. Ei tullut sellaista wau-fiilistä, mitä olisin odottanut.:/ Kiitos mielipiteestäsi! :))

   Poista
 14. Mie kans oon sitä mieltä että vaikka silkkiverhot onki kauniit, jos yhtään eppäilyttää niin palauta, tai kattelet jonku päivää vielä mitä silmä sitte sannoo :) Nuo aiemmat verhot on minun mielestä täyelliset mutta tiän ku on uusien verhojen himo, niin se ei laannu ennenku on ne uuet verhot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päätin jatkaa vielä vanhojen verhojen kanssa, mutta pidän silmät auki täydellisten silkkien suhteen. ;) Kiitos mielipiteestäsi!:)

   Poista
 15. Sinuna palauttaisin ja jatkaisin etsimistä. Todennäköisesti jossain vaiheessa kellertävyys alkaa kuitenkin ärsyttää ja haluat vaihtaa ne. Tosin en tiedä onko ihan valkoisia silkkiverhoja olemassakaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä minäkään onko täysin valkoisia olemassa, mutta hieman vähemmän kermaiset ne saisi olla. Päätin palauttaa nämä. Kiitos mielipiteestäsi!:)

   Poista
 16. Jos vaivaa - palattaisin. Olen itse huomannut että jos joku vaivaa, niin se vaivaa loppujenlopuksi kokoajan.
  Mihin aikaan olitte eilen Ikeassa? Me oltiin 11-15 aikana. Tulipahan taas vähän ostettua. Ostin myös verhot (makkariin). :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päätin palauttaa Stockan silkit ja jatkaa etsintää.

   Me oltiin Ikeassa n. klo 13-16. En ole koskaan päässyt näin halvalla! :)) Ei tarvinnut tällä kertaa mitään huonekaluja ostella. Mutta hirvee määrä pikkutavaraa lähti mukaan.;) Mitkä verhot ostit?

   Poista
  2. Ostin semmoset mustat pitkät verhot, joiden kanssa yhdistän valkoiset satiiniset verhot. Tilasin niihin kunnon verhotampit tupsuilla. <3 Mies juuri tänään maalasi meidän makkarin, joten saadaan pian uutta ilmettä sinnekkin. :)
   Onko sulla muuten etutukkaa enää? Näin Ikeassa vähän sun näköisen naisen, mutta muistin että sulla olla otsis. :)

   Poista
  3. Verhot kuulostaa tosi hyvältä! <3 Kaipa teet sitten postauksen. On mulla otsuri edelleen.:))

   Poista
 17. Mielestäni verhot ovat sävyltään liian kermaiset teille, harmi sinänsä, sillä ovat muuten niin upeat :( Meilläkin tuo kellertävyys jonkin verran häiritsee, mutta onneksi sohvamme on myös samaa sävyä. Esimerkiksi työhuoneessamme sävyero onkin sitten aika räikeä, jopa häiritsevä ajoittain. Ja verho kellertää entistä enemmän ajan kuluessa, tiedän, koska osa meidän verhoista on ostettu käytettynä.

  Kolme verhoa maksaa alennuksessakin yli 300 e, joten sinuna palauttaisin ja jatkaisin täydellisten etsintää. Lennolin vastaavat ovat myöskin liian kellertävät, olen sen itse todennut. Oletko kurkannut Eurokankaan tai muun kangaskaupan silkkivalikoimia? Eurokankaalla on niitä ilmainen ompelu-tarjouksiakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielipiteestäsi! :) Tämä vahvisti entisestään päätöstä palauttaa ne. Harmittaa niin vietävästi! Halusin niin kovasti, että ne olis olleet täydelliset meille.:/ Taitaa olla ainut vaihtoehto etsiä valkoinen silkkikangas ja teettää verhot. En ole vielä katsonut Eurokankaasta. Eiköhän se täydellinen kangas jostain löydy.:)

   Poista
 18. Palauta vain. Heti ensisilmäyksellä totesin ettei ole hyvät, vanhat on paaljon paremmat. Nuo silkkiset kellertää tosiaan teidän säyissä ihan liikaa, kuin vähän likaiset olis :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielipiteestäsi! :) Hyvä kun on useampi silmäpari katsomassa. Päätin palauttaa ne. En sopeutuisi noin kellertävään sävyyn.:/

   Poista
 19. minä myös palauttaisin, koska - kuten moni muukin tuossa kirjoitteli - varmasti ei ainakaan laimene se harmistus ajan myötä jos nyt heti aluksi tuntuu sävy harmillisen väärältä. täydelliset verhot löytyy varmasti kyllä ja siihen saakka... no, nuo vanhat näyttää minusta tosi hyviltä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos neela! :) Parasta tosiaan palauttaa ne vaikka harmittaakin. Vanhat on nyt takaisin ikkunassa ja näyttävät paremmilta kuin koskaan. :))

   Poista
 20. Minä yhdyn myös monien kannatukseen vanhojen verhojen suhteen. Ne näyttävät hyvältä ja jos vähänkin uusi hankinta mietityttää, niin ehkä se kannattaa viedä takaisin :) Ei jää sitten harmittamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielipiteestäsi! :) Silkkiverhot on sen verran suuri investointi, joten kyllä niistä pitäisi olla varma ja nyt en tosiaan ole. Palautukseen menee.

   Poista
 21. Hei.Käyppäs katsoo sellainen kun silkkikauppa.fi siellä on puhtaan valkoisia silkkiverhoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos piitu! :) Olen tuolla joskus vieraillut, mutta ne valmissilkkiverhot on liian lyhyet, kun haluaisin 260cm. Täytyy kysellä jos sieltä saisi pidempiä.

   Poista
 22. Hei! Kyllä kans palauttaisin jossei ole 100% tyytyväinen. Eikä se mitään vaikkei olohuonees roikukkaan kalliit Stockmannin verhot.. Tyyli on jotain mitä rahalla ei saa! :) t.Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielipiteestäsi! :) Päätin palauttaa silkit ja jatkaa vanhoilla. Olen taas tosi tyytyväinen, kun sain ne takaisin ikkunaan. :)) Hassua! Halpakin voi olla tosi kaunista. <3

   Poista
 23. Hei! Olen valitettavasti samaa mieltä kuin moni muukin, eli vanhat paremmat! Itsekin olen tilannut samat verhot ja ongelma oli täällä täysin sama! Ja kyllä harmitti... :) Mutta hinta on kyllä niin suolainen että tuolla hinnalla täytyy verhojen olla just eikä melkein! :)
  Itsekin metsästin sopivia valkoisia Silkkiverhoja kauan, enkä löytänyt sopivia. Asuntomessuilla ihastuin kuitenkin rullaverhoihin ja niiden yksinkertaiseen lookkiin, nyt meillä onkin sitten joka makkarissa rullaverhot kappojen ja pitkien verhojen tilalla ja olen kyllä niin tyytyväinen! :)

  Heli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heli! :) Pakko ne on palauttaa, ei voi mitään.:/ Sävy on väärä meille, joten jatkan etsintöjä. Rullaverho onkin tosi kiva ja moderni vaihtoehto. Meillä on lastenhuoneissa pimentävät rullaverhot.

   Poista
 24. Kyllä minäkin liputan vanhojen puolesta tuohon tilaan :) Näyttävät todella hyviltä ikkunassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Padmerine! :) Laitoin vanhat takaisin ja näyttävät paremmilta kuin koskaan! :D Jatkan kuitenkin valkoisempien silkkien etsimistä, mutta eipä niillä kiirettä.

   Poista
 25. Oon ite kans ihan samanlainen, kaikki sävyt täytyy olla just eikä melkein =) Pakko sanoa, että kyllä verhot on kauniit, mutta väri tosiaan taittaa liikaa kellertävään.

  Itse laittaisin palautukseen ja alkaisin metsästää uusia verhoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielipiteestäsi!:) Välillä rassaa, kun pitää olla näin tarkka.:)) Mutta palautukseen nuo menee, ei voi mittää.

   Poista
 26. Minusta nuo verhot näyttää näissä sun kuvissa kauniilta eikä sävy liikaa pomppaa silmään, mutta jos tuo sävy häiritsee sinua, niin eihän sulla oo muuta vaihtoehtoa kuin laittaa ne palautukseen :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haikein mielin päätin ne palauttaa. En uskoa, että sopeutuisin tuohon sävyyn. Vanhat verhot on aivan hyvät ja joskus vielä teetän valkoisemmat silkit. :)

   Poista
 27. Kuvista ei tosiaankaan saa käsitystä verhojen todellisesta sävystä, mutta luulen tuntevani jo Sua niin hyvin että tiedän, että et pidä verhoista mikäli sävy ei ole juuri sellainen kuin haluaisit, eli olen palauttamisen kannalla, ostat sitten täysin valkoiset silkkiverhot, ne ovat varmastikin enemmän mieleesi. Harmi kun en ole nähnyt luonnossa näitä kyseisiä verhoja koskaan, näkyykö verhoissa se silkin elävyys / struktuuri? Vai ovatko täysin sileää silkkiä? Itselläni on hyvin eläväiset silkit. Suosittelen täysin valkoisia silkkiverhoja jostain toisesta firmasta (ei näitä luonnonvalkoisia, mitkä itselläni ovat)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melko sileää silkkiä tuo on. Pikkasen näkyy jotain struktuuria. Jatkan etsintöjä. Kiitos mielipiteestäsi!:) Tunnet mut jo hyvin.;)

   Poista
 28. Minä oon kans niin tarkka tuon valkoisen päälle et musta kans nuo silkkiverhot kellertää ja nuo vanhat verhot näyttää minusta ihanilta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miina! :) Ihanaa kun sain teiltä kaikilta hyviä mielipiteitä ja tukea päätökselleni. Eli palautukseen menevät, vaikka harmittaakin.

   Poista
 29. Heippa taas Jemina! Kyselin sulta aiemmin siitä eteisen lipastosta, kiitos vastauksesta ja hyvistä huomioista, ei tule sitten meille kahden pienen lapsen taloon sitä, vaikka ihan täydellinen olisi ollut näöltään:( Tulin nyt vuorostani antamaan sinulle vinkin täydellisistä valkoisista silkkiverhoista! Käypä katsomassa Googlen kautta Fabrini! Meillä on kyseiset silkkiverhot olohuoneessa, yht.4 kpl, ja ainakin meidän verhot ovat oikeasti valkoiset eivätkä kerman väriset. Hintakaan ei ole liian järisyttävä, täydellisen valkoiset kun ovat.. Itse voin ainakin suositella niitä! Käypä siis kurkkaamassa ja kerro mitä mieltä olet..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentistasi! :) Se lipasto ei todellakaan ole paras mahdollinen lapsiperheelle. Toivottavasti meillä ei muut siihen kolhi itseään kuin minä.

   Nuo Fabrinin silkit näyttää liian hyvältä ollakseen totta, mutta voi miksi ne on vain 250cm pitkät.:/ Haluaisin 260cm, että laskeutuvat ylipitkinä lattialle. Mutta ehkä tuolta voisi kysäistä onko mahdollista saada pidempiä... Kiitos tästä vinkistä! :)

   Poista
  2. Jemina, laske verhotankoa vähän alemmas, näin saat 250 pitkät silkit laskeutumaan kauniisti ylipitkinä:)

   Poista
  3. Just kesällä se nostettiin 30cm ylemmäs. :D Tuskin mies innostuu enää siirtelemään. Ja tykkään että se on noin korkeella. Huone näyttää korkeammalta. ;)

   Poista
 30. Teidän koti on vaan niiiin kaunis!! ♥ Mutta ehdottomasti itsekin palauttaisin, kun ei ole juuri ne oikeat. Meilläkin päiväpeitto ollut jo lähes vuoden hakusessa. Tosin mies kärttää sen perään niin paljon, että kai se kohta on annettava periks ja otetta the second best ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Pakko ne oli palauttaa. Tässä asiassa en tyydy toiseksi parhaaseen, vaikka joskus sekin on riittävän hyvä. :) Toivottavasti sopiva päiväpeitto löytyy teille pian.

   Poista
 31. Hei, vasta viikonlopun aikana löysin blogisi ja ihastuin kunka kauniiksi olet kotinne laittanut. Uusien verhojen keltaisuus ottaa kyllä minun silmääni, vaikka muuten ovatkin kauniit. Minä nyt olenkin nirso valkoiten sävyjen suhteen. Ja ihmisethän näkevät värit eritavalla.
  Niistä kanervan värisistä sohvatyynyistä pidin erityisen paljon, olivat ihanan pehmeät sävyltään, ja sopivat harmaiden ja valkoisen kanssa upeasti. -sirkku-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentistasi! :) Kiva, että löysit tänne. Päätin palauttaa verhot ja jatkaa jossain vaiheessa etsintää. Kanervatyynyt on kauniit.<3

   Poista
 32. Sisustussatiinissa muistelen nähneeni valkoisia silkkiverhoja.. ja mielestäni muutenkin vielä näyttävämmät kuin Stockmannin verhot: http://www.sisustussatiini.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! :) Katson tuonkin vaihtoehdon, vaikka tod.näk. en silkkejä tämän vuoden puolella enää hanki.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...