keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Toivepostaus: laminaattilattiamme

Olen saanut useita tiedusteluja lattiastamme. Päätin tehdä tästä ihan oman postauksensa, että kaikki kiinnostuneet varmasti saisivat vastauksen.


Meillä on kaikissa makuuhuoneissa sekä olohuone-keittiössä Quick-Stepin laminaatti, Eligna-mallistosta ja sävy on Wengé Passionata U1300. Väri on lähes valkoinen, mutta puunsyykuviointi tuo siihen hieman harmaata hohdetta. Kuvien väri ei täysin vastaa todellisuutta. Saman laminaatin saa myös reunaviisteillä, mutta meillä on ilman viisteitä. 

Laminaatin paksuus on 8 mm eli se on kotikäyttöön tarkoitettu hyvä laminaatti. Ja hyvin tämä onkin kestänyt kulutusta. Mitään naarmuja tai kolhuja ei näy. Mustat viirut olen saanut pois joko ihmesienellä tai Universal Stonella.


Sama laminaatti meillä oli myös edellisessä kodissa ja ihastuimme niin kovasti, että sitä oli pakko saada tänne paritaloonkin. 

Ainut miinuspuoli tässä Quick-Stepin laminaatissa on, että se rakoilee talvisin. Eikä se varmastikkaan johdu asennusvirheestä, koska sama ongelma oli myös edellisessä kodissa ja molemmilla kerroilla ammattimiehet ovat lattian asentaneet. Joissain kohdissa raot saattavat olla isojakin, mutta ne menevät kesällä kiinni. Ongelma oli suurempi rivarikodissamme. Talvella kuiva huoneilma tämän ilmeisesti aiheuttaa, mutta minulla ei ole tietoa onko sama ongelma kaikissa laminaateissa.

Kysymyksiä? =)

 

28 kommenttia:

 1. Meillä sama ongelma parketin kanssa. Erityisesti niillä kohdilla, joissa välimatka on todella pitkä. Ei kai sille mitään voi. Ilma vaan on niin kuivaa.

  Todella kaunis on lattianne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla, että muillakin samaa ongelmaa. Tosi ärsyttävä ominaisuus.

   Poista
 2. Ihana :) t. kateellinen inha muovimaton "omistaja" :DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! =) Koita kestää.=)Kuvissa ei ainakaan näytä inhalta. Laittakaa laminaatti muovimaton päälle ja lattia mukaan jos joskus muutatte. ;D Jotkut ovat kuulemma tehneen niin. =D

   Poista
  2. Sinä sen sanoit!!! :) minä jo suu vaahossa miehelle menin selittämään, samanlainen ilme tuli kun tulisin uusien tyynyjen kanssa kotiin <3 :D mutta mahtava idea.. tää täytyy tsekata..

   Minkähintainen tuo laminaatti oli?

   Poista
  3. =D =D Miehet on loppujen lopuksi helppo pehmittää.=D ;)

   Sori, en muista tarkalleen mikä oli tän laminaatin neliöhinta. Me vaan maksettiin joku könttäsumma lisähintaa, kun tämä oli kalliimpaa kuin se mitä rakennuttaja oli tähän ajatellut.=D Mut joku muistikuva edellisen kodin ajoilta, että olis n.35-40e/neliö, eli ei ihan halvimmasta päästä.

   Poista
 3. Samaa ongelmaa esintyy myös muissa laminaateissa, et ole ainoa joten no worries ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh! Hyvä tietää. =) Edellisen kodin rakennuttaja vain sanoi, että ei ole noin pahaa rakoilua nähnyt muualla. Mutta pystyimme elämään senkin kanssa ja silti saman lattian halusimme tänne.=D

   Poista
 4. Kiitos postauksesta :) On se vaan ihana ;)Itse päädyin Upofloorin laminaattiin Artic Wood 660 (kuuluvat tuohon meidän talovalmistajan valikoimiin). Arvoin todella kauan tuon ja Silver Ash 624:n kanssa, mutta vaaleampi voitti. Itse en halunnut lähteä liian valkoiseen, mutta lattiasi kyllä toimi innoittajana ;) (ja rakoiluja on ollut meilläkin laminaateissa edellisessä talossa, että no worries)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin kurkkaamassa nuo Upofloorit. Hyvin valinnan teit! =) Parempi se vaalea. Hieno! =)

   Meillä on toiminut hyvin tuo vaalea. Ei mitään ongelmaa, että lika näkyis helpommin tms. Ainut, että mun tummat pitkät hiukset näkyy siinä erittäin hyvin ja nyt niitä lähteekin aivan älyttömästi. =D Koko ajan saisi imuroida hiuksia. Mutta toivottavasti tämäkin ongelma kohta helpottaa.

   Poista
  2. :D Kiitos! ;)

   Saas nähdä mitä meidän lattialta löytyy, toivottavasti ei ainakaan mitään värikynien tms. jälkiä, mutta kaikilta joilta oon kysyny, on lattiaa kehunu helpoksi ja tummemmassahan näkys toisaalta kaikki vielä helpommin ;)

   Poista
  3. Tummassa näkyy paremmin jäljet. Kokemusta on siitäkin. Esim. varpaanjäljetkin näkyy tummassa lattiassa jos suihkusta tulee vähänkin märin jaloin. Näissäkin tietysti on eroja. Uskoisin, että värikynän jäljetkin lähtevät lattiasta oikeilla aineilla.=)

   Poista
 5. Ihanan värinen!! Meillä on myös laminaatti, mutta haluaisin vaihtaa sen eri väriseksi. Toisaalta en viitsisi "tuhlaa" rahaa, kun on ihan hyvä lattia!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on kyllä harmi jos pitäis ihan hyväkuntoista lattiaa lähteä vaihtamaan. Kun ei se ole mitään halpaa lystiä. ;) Vaikka onhan lattia aika isossa roolissa ja näkyvä osa kotia.

   Poista
  2. Älä yllytä hullua :):) hahaha!!!

   Joo aivan. Ja varsinkin kun vuokralla asuu niin en viitsisi lähteä satsaamaan ylipaljoa itse asuntoon. You know what i mean :)??

   Kivaa iltaa!

   Poista
  3. Ite oon samanlainen yllytyshullu! =D =D No ei vuokra-asuntoon tosiaan kande niin paljon satsata. Jennalle ehdotin tuossa yllä, että laittaa muovimaton päälle laminaatin ja ottaa lattian mukaan, kun muuttaa pois, mutta sama ei taitais toimia vanhan laminaatin päällä. ;D

   Muksaa iltaa! <3

   Poista
 6. Meidän kodissa on juuri sama laminaatti ja väri on aivan ihana <3 <3 Napakymppi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Hyvä me! =D Hyvä maku meillä! ;D Todella napakymppi tuo väri!<3

   Poista
 7. Voi että vaalea/valkoinen lattia olisi ihana! Ehkä sitten vaikka seuraavassa kodissa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ihana.<3 En ihan heti vaaleaa lattiaa tummempaan vaihtaisi. =) Jos nyt alettais rakentaa ok-taloa niin voi olla, että taas sama lattia tulisi.=D

   Poista
 8. Kaunis lattia :) Täytyykin laittaa itselleen muistiin, kun sitten jonakin päivänä rakennetaan sitä omaa unelmataloa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!=) Suosittelen! Eikä meilläkään vielä sitä unelmakotia ole.<3 Mutta melkein.=)Ok-talo olis kiva vielä saada.

   Poista
 9. Meilläkin on olohuoneessa Quick Stepin lattia. On ollut tosi hyvä. Vaikka meillä on tumma niin siinäkin on hopeaa hohtoa. Se näyttää tosi kauniilta, kun aurinko paistaa. Teidän valkoinen on varmasti kans kaunis auringossa. Quick Stepillä on monta kaunista, vähän metallin hohtoista vaihtoehtoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, hyviä ovat! Meidänkin lattia hohtaa kivasti.<3

   Poista
 10. Kauniin värinen. Oletko tutustunut paradorin arctic pine sävyyn? Tai osaisiko kukaan muu sanoa onko tämä väri vähän lämpimämmän sävyinen kuin se arctic pine. Meilläkin toivon mukaan lattiat vaihtuu tämän vuoden puolella, vähän muuttaa meidän asunnonilmettä! :)

  VastaaPoista
 11. En valitettavasti ole tutustunut niihin. Kävin kurkkaamassa, ovatkin näköjään parketteja ne Paradorit. Hmm... Enpäs nyt osaa vastata, mutta mun mielestä tämä meidän lattia on sävyltään enemmänkin kylmä kuin lämmin.

  Lattia muuten muuttaa todella paljon ilmettä!=) Toivottavasti teillä toteutuu pian sekin projekti.=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, on niitä myös laminaatteja. . No mutta pitää laittaa tämäkin merkki muistiin kun silloinetsimme laminaattia lastenhuoneeseen niin tosi huonosti löytyi nättejä vaaleita.

   Poista
  2. Juu kannattaa laittaa muistiin. =)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...