lauantai 23. helmikuuta 2013

Bourgien hautajaiset

Ihana, rakas, kaunis, upea, tyylikäs Bourgieni meni ja hajosi. :,( En voi ymmärtää kuinka tuon hintaluokan valaisin voi kahden vuoden käytön jälkeen mennä rikki. Yks kaks vain. Olin laittamassa sitä päälle, kun valot välähtivät ja yksi hehkulamppu poksahti rikki. Vaihdoin ensin rikkinäisen ja lopulta kaikki kolme lamppua, mutta ei toimi enää. Valaisimeen ei tule virtaa, koska katkaisimessa ei pala enää valo. Tuliko siihen siis joku oikosulku vai mitä??? Kesällä muuton yhteydessä valaisin kaatui, joten olisiko siinä tullut se kuolettava isku. Mutta sen jälkeen on kyllä toiminut moitteetta tähän asti.

Onko kellään vastaavaa kokemusta? Onko teidän Bourgiet kestäneet? Pystyykö tällaisia missään korjauttamaankaan

Voi tätä surun päivää. Eikö nykyvalaisimia todella ole tehty kestämään enempää kuin pari vuotta. En vain ymmärrä. Nyt nyppii ja pahasti jos joudun uuden lampun ostamaan. Muitakin hankintoja olisi ollut mielessä. Ja tämä oli 30-vuotislahjarahoilla ostettu valaisin. Voi itku! =(
(kuva lainattu: Room21)

39 kommenttia:

 1. kääks! mulla ei oo kyllä kokemusta :O mutta on outoa jos valaisin ei kestä pidempään kuin kaksi vuotta, sen hintaluokan ainakaan....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! =( Kyllä nyppii!

   Poista
  2. Täällä tapahtui sama tänään. Suuntaan siis sähkärille. Kiitos himmennin-vinkistä!!!

   Poista
  3. Hyvä, että löysit täältä apua. :) Minä olisin varmaan heittänyt lampun roskiin ilman näitä viisaita lukijoitani. :)

   Poista
 2. REKLAMAATION PAIKKA!!!!!!

  Ei mulla sitten muuta!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä voiko 2 vuotta vanhasta enää reklamoida, mut katotaan jos en saa sitä ite kuntoon.

   Poista
 3. Suosittelisin näyttämään lamppua sähkömiehelle. Olisikohan vika siinä himmentimessä? Meillä on tuttu sähkäri pelastanut monta lamppua mm. Blockin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyselin jo sähkömiesveljeltäni ja hänkin epäili, että vika on himmentimen sulakkeessa, kuten TuNnE tuossa alla kertoi. =) Jes! Olisipa kyse vain siitä!

   Poista
 4. No on kyllä aika omituista tuon hintaluokan valaisimessa! Se voi tietenkin olla, että teille on juuri sattunut se maanantaikappale, mutta tämä tieto hillitsi kyllä minun (onneksi vähäistä) Bourgie kuumetta. Aina se hinta ei takaa laatua, valitettavasti :(

  Niin ja osanottoni tämän suuren menetyksen johdosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osanotosta! =D Katsotaan josko asia korjaantuisi vain sulakkeen vaihtamisella. Varpaat ja sormetkin ristissä.=)

   Poista
 5. siellä himmentimessä on sellanen sulake joka voi posahtaa. vaiha se enneku hautaat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kiitos kiitos! =D En itse älynnyt, että siellä on joku sulake. Siinä se vika täytyy olla! Itsekkin ensin epäilin, että sähkötaulusta meni sulake, mut jos se menikin vain lampusta. Toivotaan, toivotaan!=)Arvasin, että teiltä saan apua.<3

   Poista
 6. Hei mulla räjähti kattolamppu vauvamme päälle saatiin uusi valaisin heti lamp gustafilta. Ota yhteyttä maahantuojaan saat varmaankin uuden valaisimen :)

  Vielä noin kallis valaisin kyseessä!
  -Anna-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyi kamalaa! =( No hyvä, ettei vauvalle tullut (ilmeisesti) mitään ja saitte vielä uuden valaisimenkin. Otan yhteyttä maahantuojaan, jos sulakkeen vaihto himmentimeen ei auta.

   Poista
 7. Minullahan kesti 1,5 viikkoa Bourgie käytössä, kun katkaisin hajosi. Sehän hävisi sitten postissa ja sain rahat takaisin. Kävin ennen lähettämistä kysymässä paikallisesta lamppuliikkeestä että korjaavatko niitä ja sieltä kerrottiin että ovat aika paljon vaihtaneet niitä katkaisimia kun se on kuulemma halpa osa... Kallis lamppu pilataan halvalla osalla... Olisivat kyllä korjanneet sen mutta siihen olis tullut normi katkaisin eikä olisi saanut enään himmennettyä... Nyt sitten kyllä harmittaa kun olisin niin mielelläni lampun pitänytkin. Jos joskus saisi sen vielä hankittua uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sinä se olitkin, kun muistelin, että kenellä hajosi Bourgie. Sinulla kyllä vielä huonompi tuuri Bourgien kanssa.=/ Ja se himmennin siinä just on tosi tärkee.

   Poista
 8. Voi onnetonta :( Yhdellä toisellakin bloggarilla meni bourgie rikki. Tai himmennin hajosi, mutta hän sai sitten uuden pian tilalle. On kyllä todella uskomatonta että noin arvokas lamppu noin onnettoman huono laatuista.. :/ Omassa ei onneksi ole vielä ollut mitään vikaa ja se on olut meillä nyt vuoden. Reklamaatiota vain menemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voi ymmärtää. =/ Täytyy tehdä reklamaatio, jos ei sulakkeen vaihto auta. Niissä himmentimissä on ilmeisesti laajemminkin vikaa.

   Poista
  2. Mitä sun valaisimelle kävi? löysin tän googlettamalla ku meillä vaimeni bourgie kaatumisen seurauksena... valo ei pala enää siinä himmentimessä ja mietin että korjautuuko enää...

   Poista
  3. Sain Bourgien kuntoon vaihtamalla katkaisijaan sulakkeen. Ohjeet siihen löysin Googlesta. Ota vanha sulake mukaan kun menet ostamaan uutta jostain sähköliikkeestä. Toivottavasti sulla tämä sama vika ettei mitään muuta hajonnut.

   Poista
 9. Voi ei, otan osaa!!! Kamalaa. En tiedä mitä tekisin jos mun bourgie menis rikki. :( Meillä ei ole kyllä ollut mitään ongelmia...ja toivottavasti ei tulekaan. Luulisi, että sen voisi korjata. Meidän vaari on onneksi kätevä korjaamaan kaikkea, niin vien sille aina korjaukseen jos joku hajoaa. :D Mut se ei nyt kovin paljoa sua auta. Katsoin omaa valaisinta niin se näyttää kyllä aika monimurkaiselta. En tiedä onnistuisiko purkaminen ja katkaisimen vaihto. Voihan sitä ainakin kokeilla. Tässä vaiheessa ei varmaan ole enää mitään menetettävää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä multa itku tuli.=( Hullua itkeä jonku lampun takia, mutta se on tärkee mulle. Pakko saada se kuntoon. Toivottavasti sun Bourgie kestää paremmin.=)

   Poista
 10. Voi harmin paikka, eiköhän ne sähköt voi jotenkin korjata?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, toivotaan. Ilman en osaa olla.=/

   Poista
 11. Noissa Bourgie lampuissa on se yleinen vika, että lampun palaessa Bourgie polttaa himmentimen sulakkeen. Eli sulake täytyy vaihtaa himmentimestä, jonka jälkeen lamppu toimii taas. Mulla hajosi omasta himmennnin kokonaan (lampuissa ei ollut vikaa) ja vein sen Stockmannin huoltoon (olin syksyllä Hulluilta päiviltä sen ostanut, josta lähettivät sen Italiaan korjattavaksi. Nyt lamppu toimii taas. Tässä näytetään sen sulakkeen vaihto: http://www.youtube.com/watch?v=jQyOicgJc_8

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuhannet kiitokset! =) Mitä tekisinkään ilman teitä! <3 Ehkä mun ei tarvikkaan tuota raksua vielä haudata.=D

   Poista
  2. Täytyy laittaa tämä kyllä korvan taakse!

   Poista
 12. Olen myös ymmärtänyt, että tuo himmentimen sulake näitä ongelmia aiheuttaa. Itsellä tosin ollut sekä Bourgie että Block jo vuosikausia ilman minkäänlaisia ongelmia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Himmentimen sulakkeessa sen vian täytyy olla. Eli toivoa on.=)

   Poista
 13. Voi ei! Mulla on ollut Bourgie vasta alla vuoden, joten en osaa sen tarkemmin kertoa sen kestävyydestä.

  Itsehän en mikään sähköasiantuntija ole, mutta tuli mieleen, että olisiko lampun poksahtaminen voinut rikkoa himmentimen sulakkeen? Itselläni oli aiemmassa kodissa valokiskot himmentimellä ja kerran yllättäen himmentimestä paloi sulake, eivätkö valot enää toimineet lainkaan. Onneksi kaikki oli korjattavissa parin euron sulakkeella, joka oli sellainen pienen pieni putkelo. Vaihto kävi amatööriltäkin käden käänteessä sen jälkeen, kun ammattilainen oli ensin kertonut, mistä vika johtui. En siis vielä lähtisi tilaamana arkkua Bourgiellesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, en ala vielä hautaamaan.=D Uskon, että sulakkeessa se vika. Vielä en ole jaksanut tutkia asiaa, mutta eiköhän tuo kuntoon tule.=)

   Poista
 14. Kerkesitkin saada jo hyvin vastauksia, yhdyn siis edellisiin :) Kartellia myyneenä sanoisin et ensisijaisesti kyseessä vois olla tuo sulake ja sitten se himmennin itsessään (maksaa varaosana muistaakseni noin 30€) Toivoa siis on, et oo ensimmäinen jolle noin käy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiitos sinullekin!=) Eiköhän bourgie tule kuntoon.<3

   Poista
 15. Toivotaan, että Bourgiesi tulee kuntoon :) Mulla olisi muuten myynnissä kirkas, ihan ehta Bourgie, joka lähtisi hintaan 200e, joten jos joku on kiinnostunut niin saa laittaa viestiä ladyblueblogi@gmail.com

  http://ladyblueisinthehouse.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti joku tarttuu hyvään tarjoukseen! =)

   Poista
 16. Bourgie valaisimissa on ollut tuon sulakkeen palamisen kanssa ongelmia. Eli sulake vain vaihtoon, varmaan saat sellaisen sieltä mistä ostit valaisimen. Mutta ikävää vaivaa tietysti... tsemppiä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Luotan, että se tule kuntoon.=) Olen ollut laiska, enkä ole jaksanut vielä tehdä asialle mitään.

   Poista
 17. Luulis että noin kallis valaisin kestää :o oma Pentikin pallolampunjalkani on ollut mulla neljä vuotta, kaatuillutkin välillä, ja vielä vaan henki pihisee vaikka onkin hintaluokaltaan hulppeasti edullisempi. :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on joku paha karma noiden lamppujen kanssa.=/ Pentikin Rondollekin kävi köpelösti heti uutena, kun poika tiputti sen. Toimii vielä, mutta kyljessä lommo ja se mihin tulee varjostin kiinni murtui.=(

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...